Fiber Altyapısı Sorunu

wqemirwq

New member
Arkadaşlar
Eskişehir Odunpazarı Emek Mahallesi Göknur Sokak x/x adresinde ikamet etmekteyim.Yaklaşık 5 6 sene önce fiber altyapısı ile ilgili Türk Telekom Müdürlüğüne Dilekçe verdim. Ne yazık ki geri dönüş alamadım . 1.5 ya da 2 ay önce ise yeni bir dilekçe hazırlayıp binada ve sokakta bulunan vatandaşlardan imza toplayıp fiber altyapısı ile ilgili şikeyetimizi tekrar dilekçeye döktük ve Türk Telekom Müdürlüğüne ilettik ancak bu dilekçeden de herhangi bir şekilde geri dönüş sağlanmadı.
01.11.2025 tarihinde buradan şikayette bulundum. 03.11.2025 tarihinde geri dönüş mesajı olarak ;

İletmiş olduğunuz talebinizle ilgili gerekli inceleme ve çalışmalar titizlikle yapılarak tamamlanmıştır.
İnternet erişim hizmetinden yaralandığınız lokasyonda Fibernet hizmetinin tesis edilmesine yönelik talebinize istinaden yapılan kontrollerde, söz konusu lokasyonda Fibernet hizmetine ait altyapının bulunmadığı anlaşılmıştır. Mevcut imkanlar doğrultusunda altyapı dönüşümünün henüz gerçekleşmemiş olması nedeniyle hizmet sunumu mümkün olamamaktadır. Siz değerli müşterimizin kaliteli ve hızlı internet hizmetinden faydalanabilmesi için altyapı dönüşüm talebinizi kayıt altına aldık.
Saygılarımızla.
yanıtını aldım . Ne yazık ki hiçbir çalışma başlamadı. Sürekli şikayetimi tekrarlıyorum ve her seferinde aynı yanıtı alıyorum.Artık ne yapıcam çok sıkıldım . Hiçbir şekilde altyapı sağlanmıyor.Daha fazla ne yapabilirim.Lütfen bana yardımcı olun kafayı yiyeceğim.

uyildirim

New member
Bir İnternet servis sağlayıcının yatırım ve genişleme planında yer almıyorsa ya da öncelikli değilse bir bölgeye fiber gelişini hızlandırmak bireysel olarak başarılabilecek bir şey değil. Daha kolektif hareket ederseniz bir şansınız olabilir. Mahalle muhtarının talep etmesi, imza toplaması vs. gibi şeyler yapılabilir.

wqemirwq

New member
Bensokakta bulunan yaklaşık 30 kişiden imza topladım dilekçe için ancak yinede bir dönüş sağlanmadı. Mahalle muhtarına nasıl bir talepte bulunabilirim.

mafaky

Active member
En azından yakın gelecekte (6 ay-1 yıl) içinde bölgenize fiber alt yapı getirilme olasılığını öğrenebilmek için bağlı olduğunuz T. Telekom Md'ne gidiniz ve ne yapıp edip oradaki Erişim Planlama birimiile görüşme sağlayınız. Derdinizi adres detayı vererek onlara anlatınız. Geleceğe ait bütün inceleme ve planlamayı her müdürlükte bu birim yapıyor. Eğer karşınıza makul, anlayışlı ve yardımsever bir ilgili çıkarsa size realist bir bilgi verecektir. Kesin değilse bile size yaklaşık bir tarih de onlar verebilir.

Erişim Planlama bu işlerin başlangıcı. Onlar incelemeleri sonucu bir proje hazırlar ve bunu ildeki T. Telekom Md'ne ilatirler. Eğer ortaya çok yüklü maliyetli bir proje çıkarsa İl Md'lğü onay için bunu Bölge Md'ne dahi gönderecektir.

6 Şubat 2025 depremleri sonrası T. Telekom'da da işler allak bullak oldu zira hemen her deprem bölgesinde altyapı da çöktü. Bunun sonucunda öncelikler deprem bölgelerine verildi (hatta diğer bölgelerden eleman ve malzeme göndrimleri yapıldı) ve oralardaki zaten hasar almış bakır altyapı tamamen çöp sayılıp fiber altyapı çalışmaları başlatıldı. Ama bu da kolay bir iş değil. Depremde yıkılan ya da yeniden yerleşimi sakıncalı olabilecek binalara da fiber altyapı götürmenin bir mantığı olamıyor.

Forum Fiber KAF Panel