Fiber internet bu için ayarlar

01905ec

New member
Arkadaşlar bende ZYXEL DX 3301 to modem var Vdsl bağlantı için kullanıyordum fiber geçince bunu fiber için kullanmaya karar verdim bunun fiber ayarı nasıl yapılıyor ben de şu anda ZTE modem var bunu köprü olarak kullanacağım Zyxel modemi de ana modem kullanmayı düşünüyorum fakat Türk telekom‘daki arkadaşlar bunu kullanamayacağımı söylediler formda okuduğum kadarıyla bu modemi fiber için kullanan bazı arkadaşlar varmış yardımcı olurlarsa sevinirim nasıl yapılıyor teşekkürler

mafaky

Active member
Eğer bağımsız bir WAN girişi varsa Zyxel'i "fiber modem" olarak kullanmanız mümkün. (Bu cihazı tanımıyorum, ondan genel konuştum... Keza Zyxel'de hem 2.4Ghz hem de 5.0 GHz bantları var mı yoksa sadece 2.4 GHz bandı mı var?) 5.0 GHz bandı olmayan bir cihazı sadece 2.4 GHz bandı üzerinden kullanmanız tabi ki mümkün ama bugünün teknolojisinde bu geriye gitmektir.

01905ec

New member
Zyxel DX 3301 to modem 2,4 ghz 5ghz ayarları var modemin arkasında mavi giriş var Wi-Fi 6 destekliyor Zte nin mac adresini filan kopyalamam gerekiyor mu ekstra başka neler yapmak gerekiyor bilgi için teşekkür ederim
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

ETHWAN bölümü var burası fiber internet için mi ayarı acaba

Son düzenleme:

mafaky

Active member
Zyxel'in bu model cihazını hiç görmedim, kullanmadım. Bilen birisinin yol göstermesi daha iyi olacaktır.

01905ec

New member
Teşekkürler

Modemi ayarlamayı yaptım Van bölümünde kullanıcı kullanıcı adı ve şifreyi girdikten sonra vlan bölümünde aktif olarak işaretleyip ID kısmını da 35 yaptım uygula diyip çıktıktan sonra modemin internet ışığı yeşil yandı ve çalıştı güzel

ETHWAN bölümünde yaptığım bu işlemleri

Son düzenleme:
Forum Fiber KAF Panel