Türknet'liysen evet o router'ı sorunsuz kullanırsın. Türknet bildiğim kadarıyla MAC Adresi engeli koymuyor. Diğer servis sağlayıcısından kullanırsan MAC engeli oluyor. Ben ve babam da senin gibi standart bir ev kullanıcısı değiliz. Babam kendi pc'sinde ben kendi pc'imde. Bizde Asus RT-AX86U aldık ağı çok iyi yönetiyor ve altyapımdan çok daha iyi bir hizmet almaya başladım. Türk Telekom'dan hizmet aldığımız için mac clone yapmak zorunda kalıyorum yoksa internet IP'si almıyor router'ım.
O Zyxel'i kurmadan önce kökten sıfırla ve Vlan ID: 35, MTU/MRU: 1492, ve PPPoE bilgilerini girdin mi iş tamamdır. Ama sana Türk Telekom kendi router'ını da sana verecek haberin olsun. Kuruluma da Türk Telekom ekipleri gelecek altyapı bunlara ait olduğu için.
Sana tavsiyem eğer gelen ekiplere (bazı ekiplerde bu cihaz olmuyor) yaptırabilirsen hazır fabrikada ucuna mavi konnektör takılmış olan plastik fiber ile cam fibere füzyon işlemi yaptır ki senin hat değerin cam fibere göre daha iyi bir değere sahip olacak.
Yeşil konnektörü cam fibere taktıklarında hat değerin plastik fibere oranla azıcık kötü olabiliyor. Nedeni ise cam fiberin üzerini soyan makas camı incelttiğinden dolayı. Yeşil konnektörü cam fibere takılınca azıcık mıncıkladın mı kolayca ucundan kopabiliyor ve kendin takamıyorsun da. Bu bilgileri de TT fiber ekibinden öğrendim ve sana aktarıyorum bu bilgileri de. Bana bu füzyon işlemini uyguladılar.
Örnek: Cam fiberde hat değerin -23DB değer veriyorsa plastik fiberde -16DB değer veriyor. Hat değerin 0DB'ye doğru yaklaşırsa çok iyi demektir. Benim hat değerim -15DB'de.
Sen söylemeden zaten genelde ekipler hat ölçümü yapıyorlar, yapmazlarsa gelen ekiplerden hat ölçümü isteyebilirsin.