Fiberi Binama Nasıl Getirebilirim?

baspinarramazan

New member
Öncelikle herkese merhaba, bizim binada VDSL altyapı var ve 63 Mbps destekliyor. Yan binaların hepsinde (30 metre var neredeyse) 1000 Mbps fiber altyapı var Türk Telekom'un. Binama fiberi nasıl getirebilirim? Türk Telekom müdürlüğüne gittiğimde bütün bina sakinleri fiberi, VDSL ankastresinin oraya kadar getirlerse direk geleceği söylendi. Ben tek başıma çekerim dedim olmaz dediler. Bütün bina sakinleri çekme ihtimali sıfır. Binama fiberi nasıl getirebilirim? Binamızda 28 daire var 20 tane aktif kullanıcı var.

Son düzenleme:

mafaky

Active member
Blöf yapıyorlar. Öyle bir dayatma olmaz. Adam ne internet ne de telefon kullanıyor; dairesine zorla fiber kablo mu çektirtecekler? Amma, binada 28 daire olduğundan oraya en az 28 kapasiteli bir fiber dahili dağıtım kutusu koymaları zorunlu olduğundan işlerine gelmiyor ve işi yokuşa sürüyorlar. Zaten endüstriyel olarak böyle bir kutu da yok; 32'lik ya 48'lik olanı var!

mafaky

Active member
Bağlı olduğunuz Telekom Md'lüğüne gidip binanızın durumunu vs. iyice bir öğrenin. Ve olumsuz ve de size göre çok mantıksız cevap(lar) aldığınızda kibarlığı bırakıp cazgırlık moduna geçin. Ama size zaten olumsuz (yokuşa süren) cevap verilmiş, bir kere. Eğer İlçe'de iseniz İl telekom Md'ne şikayete gidebilirsiniz... Bu arada hangi il/ilçedesiniz?

Gerçi yılın bu son günlerinde 2022 programını da tamamlamak derdindeler... Bir de (genel konuşuyorum...) ellerinde OLT denilen fiber santral donanımı kritiğe girmiş; bu nedenle yeni tesisatlarda artık bir OLT portunu sahadaki bölünmelerle birlikte 32 ya da en kötü 48'e bölecekken 96 ve hatta 128'e bölerek veriyorlar. Bu portlar 2.5 GHz bant genişliğinde, yani herkes aynı anda internete asılsa abone başına 78-52 Mbps düşecekken 26-20 Mbps bant genişliği düşer ki VDSL'den çok daha kötü bir durum. Ama pratikte de bu kadar olumsuzu olmaz! Elleri bollaşırsa bu portları 10 GHz'lik olanlarla da değiştirme imkanı var ama... Ne zaman olur? O zaman yukardaki değerler de teorik olarak 4 katına çıkacaktır.

Son düzenleme:
Forum Fiber KAF Panel