Fibernet ne zaman aktif edilir

sealof19

New member
İyi forumlar binanın içine fiber kutusu ve hattı çekilmiş durumda dairelerin içine kadar fiber çekilmiş durumda sokakta fiber hat var tahminen ne zaman aktif edilir

mertkuskapan

Administrator
Yönetici
Test ve altyapı onay süreçleri kalmış. Bir aksilik olmazsa 1-2 hafta içinde satışa açılır. Altyapı sorgu sitelerinde fibre görürseniz sorgunuzda o zaman aboneliğinizi geçireblir veya başvuru yapabilirsiniz.

mafaky

Active member
Vallahi, normalde öyle. Hatta herşey hazırsa (yani binadaki OFDK'da Fibernet aktifse) 1-2 saat içinde dahi satışaaçılır. Alt tarafıbirilerinin 3-4 tuşa basmasıyla bu iş bitiyor.

Ama öyle şeyler duyuyoruz ki: Binada OFD takılmış, dışarıdan Telekom fiber kablosunu getirmiş bağlamış. Abonelere (dairelere) dahili tesisat fiber kablolar (OBK) çekilmiş. Bina 17 daireli bir blok... Vatandaş T.Telekom /TTNet) dahil bir alay ISS'ten sorgulama yapmiş. Hepsinde (TurkNet hariç) 1000 Mbps'ye kadar hizmet alınabilir gözüküyor; yani satışa açılmış bir durum görülmekte. Gerisini vatandaşın yazdıklarından kopyalıyorum...
[alıntı]
Bugün kapımın zili çaldı. Kapıyı açtım baktım elinde tamir çantalı, yakasında "Türk Telekom" yazan bir beyefendi geldi. Sabit hattı değiştirecekler artık diye sevindim ama adam dedi ki "merhaba ben TT'den geliyorum. Evinizdeki sabit hat ile ilgili bir sıkıntı varmış düzeltmeye geldim" tabii ben de şaşırdım, adama fiber altyapısına geçiş için TT'yi aradığımı, TT çalışanları da ilk önce sabit hattın değişmesi gerektiğini söylediklerini söyledim. Adam kendi cihazından bu binada fiber altyapı var mı yok mu diye kontrol etti. Adam bu binada fiber altyapı yok deyince şaşırdım, TT çalışanlarının burada fiber olduğunu, her siteden altyapı sorgulama yapınca fiber altyapısı gözüktüğünü söyledim. Adam yapacak bir şey yok dedi, herhangi bir sorun varsa (sabit hat ile ilgili) geleyim tamir edeyim dedi, bende sorun olmadığı için hayır dedim. Birkaç dakika sonra TT aradı: "Sizin sokağınızdaki fiber altyapısı çalışmamız programımıza göre 5 Eylül'de tamamlanacaktır."
[alıntı sonu]
:mad::unsure:
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Yukarıdaki mesajıma bir ilave yapayım: Neyse ki Telekom (sözlerine güveneceksek!!!) "sokağınızda çalışmalar..." demiş. Bu sahada, söz konusu binaya gelen altyapı güzergahında... hatta daha iyimser olarak sadece o binanın sokağında) birtakım eksiklerin (yazılımsal/donanımsal) olduğuna işaret eder (Pollyannacılık yapıyorum...). Eğer "bölgenizde çalışmalar..." denmiş olsaydı bu Santralı da içine alan tüm şebekede/altyapıda yazılımsal ya da donanımsal birtakım sıkıntılar ve/veya eksikler olduğuna işaret edecekti...:unsure::censored:

Son düzenleme:
Forum Fiber KAF Panel