Ftth getirme

Lilith231

New member
normal evimde fiber var ama sanayi bolgesindeki dukkanima fiber getirtmek istiyorum internetten bakinca altyapi olmadigi gozukuyor ama ttyi arayinca 60 mbps var diyor suan 50 mbps paket kunlaniyorum galiba btk acik kapi ve cimere yazi yazdim tt geri donus yapti ama calisma planina uygun degilsiniz gibi bi cevap aldim bu bolgeye nasil fiber cektirebilirim kisa yoldan bilgisi olan varmi

mafaky

Active member
Dükkanınızın yer aldığı bölge için yapılmış bir FTTH projesi varsa oraya eninde sonunda FTTH altyapı gelecektir. Bunu bilirseniz, artık bekleyeceksiniz.

Şu anda dükkanda VDSL kullanıyorsanız ve yakın/bitişik komşularınızda da VDSL kullananlar varsa sizlere hizmet veren bir bakır altyapı demeti ve yer altından bu demetin geçtiği bir kanal var demektir. Bu kanaldan istifade edilerek size özel proje kapsamında (yani ücretli olarak) bir fiber optik kablo çekilmesi mümkün olabilir. Ancak tabi ki bu fiber kablonun diğer ucu sahada OFSD denilen bir fiber optik saha dolabında olacaktır. Butün mesele bu OFSD ile şu anda VDSL bağlantınızın yer aldığı standart saha dolabı arasında kolay bir bağlantı yapılıp yapılamayacağı. Bunu da size T. Telekom'dan başkası söyleyemez. Bunu öğrenebilmek için de bağlı olduğunuz T.Telekom Md'e gidip ve ne yapıp edip oradaki Erişim Planlama Birimi ile görüşeceksiniz. Sadece o birim size bunun mümkün olup olmayacağını ve oluyorsa da istenecek ücreti söyleyebilir.

Forum Fiber KAF Panel