GeForce Now için paket kaybı problemi

gokbilimcii

New member
Öncelikle forum herkese hayırlı olsun diyerek başlamak istiyorum.
Problemi şöyle özetlemek gerekirse Millenicom tarafından sunulan 50 MBPS download / 8 MBPS upload internet hizmetini kullanmaktayım. CS:GO, League of Legends gibi online oyunlar ve GeForce Now bulut servisinde ping sorunları ve paket kaybı problemleri yaşamaktayım. Keenetic Omi DSL kullanmaktayım. Modem üzerinden yapmam gereken bir ayar var mıdır? Bunun dışında kullandığım laptopta yerine göre Wi-Fi, yerine göre Ethernet kablosu ile bağlantı sağlamaktayım. Buna rağmen bu problemler devam etmekte. Bu da bana acaba laptoptaki driverlarda ya da internet ayarlarında bir problem mi var sorusunu aklıma getirdi ve ikileme düştüm. 7'den 77'ye bu konuda bilgisi olan herkesten yardım diliyorum arkadaşlar. Şimdiden herkese teşekkürlerimi sunar, hayırlı forumlar dilerim.

gokbilimcii

New member
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.
Mobil veri ile bu oyunları oynamayı deneyeceğim, bir aksilik olursa eğer yeniden farklı bir konuda bu durumdan bahsederim. Bulut oyun konusuna gelirsek; biliyorum yeni bir sistem ve Türk serverları Turkcell'in bir firmasına ait yanlış bilmiyorsam. Normalde Türk yapımı işleri yüceltme taraftarıyımdır ama genelde büyük firmalara bu işler bırakılınca ya baştan savma oluyor ya da bir engel çıkartılıp insanları ondan soğutmaya çalışıyorlar (bu benim şahsi görüşüm). Cyberpunk 2077 oynamak için alacaktım GeForce Now sistemini fakat şu anda Basic üyelikle denemelere devam etmekteyim. Eğer bir gelişme olursa konu üzerinden bilgilendirme yapacağım. Tekrardan değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

gokbilimcii

New member
İnanın bana düşünmedim de değil fakat üniversite öğrencisi olunca bu planları biraz askıya almak gerekiyor.
Bir diğer konu olan hem oyuna hem servise para vermeye gelince de ne yazık ki evet biraz acı bir durum. Belki bunu da düzeltmek üzere farklı bir servis geliştirirler. Sonuçta devir sanal dünya devri. Yapılabileceklerin bir sırını yok sanal dünyada 😂
Ayrıca sonda dediğiniz gibi bilgisayar toplamak güncel kurlardan vs. o kadar zorlaştı ki inanın ben de bir çok oyunumu elimdeki laptopum bana gelene kadar oynayamadım. Aşağı yukarı sizinkiyle aynı tarihlerde bende bir çok oyunu alıp beklemek zorunda kalmıştım. Bilirim o bekleme hissini 🤣😢

gokbilimcii

New member
Bende Quadro K4100M ekran kartı var. Sistemim mobil iş istasyonu olmasına rağmen amacı dışında kullanıyorum. Şükür ki GTA V barajının üstünde fakat güncel oyunlarda ağlıyor. Sistem toplamak artık yeterli değil bence. RTX 3080'li bir sistem toplasanız bile yenisi gelip onu da devirebiliyor. Hoş zaten RTX 3080'li güzel bir sistem toplamak yerine yatırım mı yapsam sorusu da aklımı çelmiyor değil 🤣

gokbilimcii

New member

Timucin

Moderator
Moderator
Benim arkadaşımda Millenicom kullanıyor. O da aynı sorundan muzdarip. Bence isp'nin sunucularından kaynaklı birşey bu paket kaybı. Isp'ni değiştirirsen düzeleceğini düşünüyorum. Jitter varsa paket kaybını o tetikliyor. Evin iç tesisatında ek falan varsa o da yapar. Modem'in default ayarlarında kalmasında fayda var DSL ayarlarını oynarsan CRC hatalarını yükseltmiş olursun o da iyi birşey değil. Evin iç tesisatından şüphen yoksa sokaktaki (FTTC tip VDSL ise) fiber ankastre kutusundan başka boş port değişikliği talebinde bulun o da çözüm olmazsa isp'ni değiştir derim. Bir de senden ricam DSL özetini bizimle paylaşır mısın hat değerlerini incelemek istiyorum. Daha iyi çözüm sunabiliriz.

Son düzenleme:

Timucin

Moderator
Moderator

gokbilimcii

New member
Öncelikle herkese yorumları için çok teşekkür ederim. Konuya bakamadım bir takım sebeplerden dolayı boşlamış oldum. Evim kiralık bir ev ve taşınma durumum söz konusu olduğu için iç hatta ekstra bir ödeme yapmayı çok düşünmüyorum. Taşınacağım yeni evde binanın durumuna ve hat değerlerine göre bir tesisat yenilemesi yaptırmayı düşünüyorum. Gelelim diğer konuya.
GeForce Now kullanımı sırasında kablolu internet kullanımına geçtim ve değerler bir nebze de olsun rahatladı. Ping ve FPS değerleri çok iyi fakat arada paket kaybı değerleri sanarsın Kaf Dağı'na çıkıyor o derece. Premium üyelik ile Basic üyelik arasında da bir internet kullanım farkı var gibi. Premium üyelik aldığımda sorunlar daha da düzeldi gibi. Bir ay boyunca tatmin olmayı umut ediyorum.
İnternet servis sağlayıcısı problemine gelecek olursak eğer niyetim TürkNet almak. Taahhütsüz bir internet deneyimi yaşamak istiyorum ve Balıkesir için TürkNet önerisi aldım. Tabi ki deneme yanılma şansımın da olabileceğini düşündüğüm için taahhütsüz firmalarla bir deneme yapmak istiyorum. Hat değerlerimi sizlerle paylaşacağım. Genel olarak gözden kaçırdığım farklı bir sorun varsa eğer o konuda da her türlü görüşlerinize açığım. Herkese değerli yorumları için tekrardan teşekkürlerimi sunarım.

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü (27).png
    Ekran Görüntüsü (27).png
    77.7 KB · Görüntüleme: 6
Forum Fiber KAF Panel