GSM Cihazlarinizda Kullanmış Olduğunuz Operatörler

TekBilgin

Member
41910.jpg

Hayatımıza girdiği günden bugüne artık neredeyse herkesde 2 cep telefonu aynı anda kullanılmaya başladı. GSM operatörü olarak da kullanıcılar kendilerini en uygun operatörü ve bunun yanısıra en uygun tarifeleri seçmeye başladı.

Ben 2000 yılında ilk kendi üzerime olmamakla birlikte o zaman TELSIM Adı ile bilenen şimdinin Vodafone hattını aynı numaram ile kullanıyorum. Sadece gelişen teknoloji ile SIM kart değişikliği yaptım. Anı olsun diye SIM kartımı saklıyorum.

Diğer cihazımda ise Turkcell kullanıyorum.

Vodafone hattım ana telefon olarak kullanmış olduğum Samsung Galaxy Note 9 da kullanıyorum.
Paketim : Limitsiz Redli Silver 140 TL

Diğer cihazım olan Samsung Galaxy Note 8 de ise Turkcell kullanıyorum ondada Turkcell in orta ayar bi paketini kullanıyorum. Paket ismi Süper Bol 22GB fiyatı 89 TL

Vodafone yıllardır memnunum ve değiştirmeyi düşünmüyorum.

Peki ya sizlerde durum nedir?

Moderatörün son düzenlenenleri:

estate

New member
Ben hemen hemen hepsini kullandım yaygın operatörlerin.Kalite sıralaması yapmak gerekirse Turkcell>Vodafone>Türk Telekom derim.

Çekim gücü olarak her daim Turkcell öndeydi.Şuanda da Turkcell kullanıyorum,GNÇ Mega 8 GB paketi,+2 GB ta Instagram ve Sınırsız Whatsapp var.Bana her daim yetiyor,GNÇ ve Salla kazandan da arada kazanıyorum.Yazın sadece internet tüketimi çok yüksek oluyor,o zamanlarda da kampanya kovalıyorum.Örneğin Turkcellde 50 gb 50 lira gibi bir paket vardı 2 sene önce,bu yazın 1 ayımı kurtarıyordu gayette güzel oluyordu,sınırlı zamanlarda çıkıyordu tabii artık bu ekonomide imkansız böyle bir paket.Turkcell'den memnun olmadığım kısım şu,paketim 40 lira olsa da sürekli 5-10 lira ne idüğü belirsiz şeylere gidiyor,bunu hep yapıyorlar.Sorduğum zaman da yok vergiler yok yuvarlama ücreti yok telsiz kullanımı yok turkcell wifi kullanım ücreti(ki hayatımda hiç kullanmadım) bahaneler gırla gidiyor.

Vodafone kullandığım dönemde güzeldi fakat hep bir şebeke problemim vardı ya da Turkcell'in 300 mbps verdiği yerde vodafone 50 mbps ancak çekiyordu.Bu çok dert değildi ama artık telefonlar sürekli kesilmeye hat sürekli düşmeye başlayınca anladım ki bariz bir kapsama problemi var,sadece bende değil ailem komple vodafone'lu ve hala hepsinde bu tarz şebeke problemleri oluyor.Bir de üstüne asla ulaşılamayan müşteri hizmetleri gelince(robotu aşmak için binbir şey söylemek gerekiyordu ve asla robot sizi anlamıyor)bardaktan son damla taşmış,operatörü hemen değiştirmiştim.Şimdi de pek uygun bir kampanyası da olmadığı için Vodafone'a geri gelmeyi düşünmüyorum.

Türk Telekom eski adıyla Avea yıllar önce kullanmıştım,bu operatör zamanında f/p operatördü benim gözümde fakat şimdilerde pek bir avantaj sunmuyor bence kullanıcıya.Benim zamanımda yine Vodafone kadar olmasa da şebeke problemleri yaşanıyordu,internet özellikle oldukça vasat durumdaydı,zamanında bu yüzden değiştirmiştim.

cevat

Active member
Turkcell kullanıyorum. Bir tane de yedek TT Mobil hattım var. Ne olur ne olmaz :) birinin altyapısı patladığında diğerine yükleniyoruz. Evde tek Turkcell annemle beniz zaten diğerleri inatla geçmiyor.

emresildir

New member
Şahsi hattımı Türkcell olarak kullanıyorum, şirket hattımda Türkcell ancak onu e-sim olarak kullanıyorum. Biri fiziki biri e-sim olmasının avantajını çok görüyorum. İki telefon kullanmak hiç benlik değil. Tek bir iPhone ile iki işimi birden görebiliyorum.
Şahsi tarifem : 79 TL karşılığında 40GB internet, 1000dk konuşma, 1000 sms.
Şirket hattımda da 20GB internet ve bilmem kaç dakika konuşma vs var.
İşim gereği internet önemli benim için. Ancak 60GB bile yetmiyor maalesef :(

alpolojix

Member
Şimdiye kadar 2.5 sene Türk Telekom, 2.5 sene Vodafone kullandım ve 1 aydır da Turkcell kullanıyorum.

Telekom zaten benim isteğim değildi, cihazla birlikte tarife aldığımız için kullanıyorduk ama hız ve çekim gücü kapsama alanı açısından fena değildi.
Vodafone favorimdi, gerek Faturasızda Freezone tarifesindeyken çarktan çıkanlar ve ek paketlerin çeşitliliği olsun gerek Faturalıda çarktan çıkanlar ve imkanlar olsun gayet güzeldi. 52TL'ye 17GB + Hediye çarkından gelen internet kullanmıştım bir dönem. FreeZone'lu olanlara da ayın bir günü sınırsız internet kullanma gibisinden bir hak tanınıyordu. Bazen otomatik hediye internet tanımlanıyordu. Güzeldi aslında ama son zamanlarda oluşan çekim problemleri, mevcut kampanya dönemim bitmesine rağmen sistemde veya uygulamada geçebileceğim uygun fiyatlı bir tarife olmayışı vb. beni Turkcell'e geçmeye zorladı.
Tarifem 45TL olmasına rağmen bana uygulamada 90-150TL aralığında tarife öneriyordu.

Turkcell'de 1. ayım olacak. Hız, çekim ve kapsama açısından güzel bir operatör. Salla Kazan sistemi Vodafone'un çarkı kadar iyi değil, GNÇ içinde de Çatlat Kazan sistemi yine Vodafone'un çarkının eksikliğini kapatmıyor. Daha güzel şeyler gelebilir.
50TL'ye 10GB'lık tarife kullanıyorum, açıkçası yetiyor.

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
Kısa ve öz bir şekilde Vodafone çekmiyor. Evimde ve mahallemde sinyal yok. Turkcell ise evimde neredeyse hiç çekmiyor ancak dışarıda mükemmel. Turk Telekom ise hepsinden rezalet çünkü çekim gücü konusunda Vodafone'dan çok çok daha kötü :(
Anlayacağınız TurkNet'in 5G için ihaleye katılmasını bekliyorum. Sinyal gücü çözümünün başka yolu yok çünkü 😂

Timucin

Moderator
Moderator
Ailecek Türkcell kullanıyoruz. Çekim gücü olarak bölgemde en iyi hizmeti verdiği için. Mobil veride telefonum 300mbps'leri görüyor saatlere göre değişiyor hızı Upload 10-60mbps arası dolanıyor. 74TL ücret ödüyorum 15GB internet, Whatsapp, İnstagram'da sınırsız internet paketi ve 1000dk konuşma paketime dahil. Müşteri hizmetlerinden (532)'den kesinlikle memnun değilim. Ağızlarında cümleleri yuvarlayıp insana yüksek tutarlı paketi kitleyiveriyorlar. Esenyurttaki Türkcell sunucusu benim evime 9km uzaklıkta olduğu için onu seçtim. Esenyurtta oturmuyorum Esenyurt'a komşu olan ilçede oturuyorum.
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

IMG_0169.PNG
4954321995.png

Son düzenleme:

xahve

Active member
24 senedir bizim eve Vodafone hariç hat girmedi, tabi o zamanlar Telsim'di adı. Çekmiyor falan ama alıştık sorun etmiyoruz. Zaten sabit internet var, o yüzden 4G performansını çok takmıyorum, whatsapp mesajım gitsin yeter

muradhoca

New member
Turkcell Faturasız hat kullanıyorum yıllık 80gb paketinden aldım 300 TL ye yaftada 1 de haftalık 5 gb kazanıyorum genelde Bip uygulamasından. Paycell üzerinden de puan biriktirerek hediye kuponlarından alıyorum. Şimdiye kadar verdiğim ücreti fazlasıyla kupon olarak geri aldım :) Çekim gücü bulunduğum bölgede çok iyi Vodafone ile aynı diyebilirim. Yalnız köye gidince Vodafone öde geçiyor nedense . Sadece konuşmayı kullanan emekli amcalarıma turkcelll in yıllık paketlerini şiddetle öneririm. Aylık 40 liralara kadar fatura ödemelerine gerek yok.

Forum Fiber KAF Panel