Hangi İnternet Sağlayıcısına Geçmeliyim

Crax

New member
İstanbul Ümraniyede yaşıyorum 1 ay sonra taahütüm biticek. Portum kapanmadan başka bir sağlayıcıya geçmek istiyorum 100mbps istiyorum hangi sağlayıcıya geçsem sorun yaşamam

mafaky

Active member
"Portum kapanmadan" dediğiniz için VDSL kullanıcısı olduğunuzu varsayıyorum. Ya İnternet Kutusuna geçin, ya da Türk Telekom ile size en uygun olabilecek tarifede 2 yıl taahhütlü olarak sulh olun. FiberNet kullanıcısı olsaydınız PoyrazNet'i de deneteblirsiniz derdim ama VDSL aboneleri bu ISS ile zaman zaman sorun yaşamaktalar.

mafaky

Active member
Şikayetinizde haklı olabilirsiniz ama ben de PoyrazNet'ten Fibernet kullanıcısıyım (Ekim son haftasından bu yana). Bahsettiğiniz kopmaları ben hiç yaşamadım; 100 Mbps paket kullanıyorum ve kablolu DL testlerinde her zaman bunun üzeri (110-120 arası) çıkıyor. İstanbul, Etiler'deyim ve Telekom Etiler Santralından hizmet alıyorum...

Ancak ben online oyun oynamam, You Tuber değilim ve IPTV ile işim yok. Bu hattı DL yapmak için kullanıyorum; listeye alıyorum ve başında durmuyorum. Kendi kendine ne kadarla DL yaparsa...

Zaman zaman bu hat üzerinden de surf yapıyorum.

(Not: aynı binada esas oturduğum dairede sürekli kullanımda olan Telekom üzerinden 200 Mbps'lik bir hattım ayrıca var. PoyrazNet hattı aynı binada sürekli bulunmadığım ayrı bir mekanda... Her iki hat da Telekom Santralında aynı OLT'ye bağlıdır. Sadece PoyrazNet hattı Statik IP'lidir... Bu da CGNAT havuzuna kazara düşmemek için bir önlem... Kullanmaya başladığım günden itibaren sadece kablolu bağlantıyla kullandım, zaten ZTE H298A HGW'de wi-fi kapalı tutulmakta!)

Son düzenleme:
Forum Fiber KAF Panel