Hattımda Sınırlandırma Olabilir mi?

mullafb1

New member
Merhabalar herkese,

Ne yazıkki bir vdsl kullanıcısıyım. Bulunduğum apartmana yeni taşındım ve fibere (1Gbps) alışık bir insan olarak 67mbps kullanmaktan bunaldım yer yer 50nin altına düştüğü zamanlar bile oluyordu. Bina içi tesisatı incelediğimde ince telefon kablosu ile daireme internet geliyordu. Bugün bina içi tesisatımı nexans cat 6 kablo ile yeniledim. Hat değerlerimde uçurum niteliğinde bir değişiklik olmasını beklerken sonuç hüsran. Modem değerlerimde alabileceğim maksimum hız 91mbps olarak gözükürken mevcut hızım 71 olarak gözüküyor. Türk telekom müşteri hizmetlerini aradığımda bu sorunun santrale olan uzaklığımdan kaynaklandığını ilettiler. Aramızda böyle bir durum yaşayan var mı ? Ne yapılması gerekir? Önerilerinizi bekliyorum

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    38.4 KB · Görüntüleme: 9

drcarbon

New member
bendede öyle oldu, VDSL ilk bağlandığında 80-90 mbps hızları görüyordum kopma da olmuyordu, bir kaç ay sonra ilk başta 77'ye sonra 72'ye düşürdüler.
TT ile görüştüğümde hız sınırlaması yapmazlar ise kopmalar yaşanacağını söylediler dümen mi yoksa doğru mu söylüyorlar bilemedim

Forum Fiber KAF Panel