Hosting veya network uzmanlarına sorum var nasıl bir yol almalıyım ?

D4Y1

New member
Herkese iyi forumlar,

Öncelikle kendimi tanıtayım Lise son sınıf öğrencisiyim Bilişim Teknolojileri/Web Programcılığı okumaktayım. Html/Css basit düzeyde biliyorum bu sene php dersi görüyoruz o yüzden php öğrenmeye çalışıyorum. Stajımı bilgi işlemde yapmaktayım. İlgi alanım sistem ve network, hosting, sunucu bu alanlarda, kendimi ilerlemek şimdiden geliştirmek istiyorum üniversitede de bu bölümler olan bi bölüme gitmek istiyorum örnek: Yönetim Bilişim Sitemleri. Hosting veya network uzmanı olan yada bilgisi olanlardan tavsiye istiyorum kendimi nasıl geliştiririm bu alanlarda nasıl bilgi edinebilirim şimdiden veya ileride ne yapmam gerekiyor ? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim yorum yazanlara.

Ek olarak şuan youtube ve udemy den video arıyorum zaten benim aklıma gelen tek şey zaten youtube ve udemy.

cevat

Active member
Bilişim konusunda yeterli deneyimim ve bilgim yok maalesef. Fakat her alanda olacağı gibi kendini geliştirmen birincil kural olarak görünüyor. Mesela ben lisede çok istedim bilişim teknolojilerini müdür beni inatla almadı. -1 kontenjan açıp torpille öğrenci aldı yine beni oraya nakil etmedi. İlgimi alakamı anlattım, yıldırdılar küstürdüler. Ama sen böyle olma. Udemy kursları güzeldir, güzel anlatımları vardır birçok kişinin. YouTube'da da bazı kanallar basit düşünürsem Linux nedir, Linux nasıl kurulur gibi videolar anlatırlar. Bunların hepsini bir araya getirince de işte IT evrenine doğru yolculuk hızlanır.

D4Y1

New member
Öncelikle güzel yorumun için teşekkür ederim. Zaten Udemy network ile ilgilini ne kadar ücretsiz kurs varsa hepsini listeme ekledim sırayla izleyip defterime notlarımı alıyorum aynı şekilde youtubeda da aynısı yapıyorum. Dediğin gibi linux nedir nasıl kurulur gibi temel kavramlara bakıyorum ama genel olarak sunucu derslerine daha çok bakıyorum daha çok sunucu sanallaştırmaya ilgim var ama diğer alanlara bakıyorum bilgi sahibi olmak için.

Forum Fiber KAF Panel