İlk kullandığınız bağlantı teknolojisi hangisi?

cevat

Active member
Haydi biraz nostalji yaşatayım sizlere. Zamanında 1G ile mobil veri kullanmışlığım var. 7-8 MB videoları dakikalar içerisinde indirir izlerdim. :D Sizin de deneyimlerinizi merak ediyorum.

alpolojix

Member
Bluetooth ve ADSL sanırım :D

estate

New member
HP Pavilion DV4000 bilgisayar ile Superonline internetimiz vardı zamanında,yıl 2006 ve dolayları olduğu için o zamanlar internete çevirmeli olarak bağlanırdık.Bilgisayarda dahili modem vardı ve Superonline'ın uygulaması vardı,çevirmeli bağlantıyla 64 kbps internet 1 dakika içerisinde kullanıma hazır olurdu :) Flaş oyunların yüklenmesini 5 dakika kadar beklemişliğim vardı,ciddi manada yavaştı.Sonrasında 1 mbps'lik Uydunet gelmişti eve,kısa bir süreliğine oh çekmiştik fakat 10 mbps'e yükselttirmemiz pek zaman almamıştı :)

Telefonlarda kızılötesi vardı ve iki telefonun alıcısını birbirine tutup çok video,müzik yollamışlığım da vardır.Kızılötesi zamanına göre yine hızlı sayılırdı,şarkılar saniyeler içinde karşı tarafa aktarılınca inanamıyorduk nasıl oluyordu diye.O dönemlerde yeni çıkan Bluethooth teknolojisi de benzer hızlardaydı,sonra gelişince yürüdü gitti tabii.

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
İlk kullandığım bilgisayar Steve Jobs'un göz bebeği olan ilk Macintosh idi. Onunla 2000 yılına kadar gelmiştim. İlk kullandığım bağlantı türü Dial-Up olması lazım. Ah ne günlerdi onlar.
Yine 1G ile dosya indirdiğim günlerden birinde inşallah gelecekte 100 MBPS olurda bu eziyetten kurtulmuş olurum diyordum. Onu da bir simetrik getiremediler. Şimdi bekliyorum 1 GBPS için 😂

Timucin

Moderator
Moderator
Yıl 2006, TTnet 1mbps kotalı ADSL
Modem: Airties RT-205
Aynı evimde ADSL, VDSL ve Fiber olmak üzere TTnet'in üç altyapısını da deneyimledim 😉

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici

Timucin

Moderator
Moderator
Limitsiz 16mbps paketler sunulmuştu 2008' de mi 2009'da mı tam net hatırlamıyorum ancak limitsiz paketler sunulunca hemen ona geçtik. Yine dediğin gibi AKN vardı bilmiyorduk satarken ''limitsiz'' diye sattıkları için. Türknet gibi düşünce yapısı ileri olan firma kaldırdı. Diğer operatörler de çok geçte olsalar 2019'da kaldırdılar AKN'yi.

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
Forum Fiber KAF Panel