IPv6'ya nasıl geçiş sağlayabilirim

furkan

New member
Daha önce TT kullanıyordum onların verdiği fiber modem var şuan elimde Archer C5V yani türknetin dediği gibi ilk olarak tplink ile konuştum bu modemi TT verdiği için teknik desteğini biz sağlayamıyoruz onları arayın dediler TT'yi aradım biz size yardımcı olamayız dediler bu konu hakkında bilgimiz yok falan dediler bana kalırsa yardım etmek istemediler onların abonesi olmadığım için şu an ne yapacağımı bilmiyorum bu konuyu türknete size anlattığım gibi ilettim başka verebileceğiniz bir tavsiye var mı? Bu arada madem yardım edemiyorsunuz en azından modemimin ipv6 desteği var mı onu söyleyebilir misiniz dedim onu da söyleyemeyiz dediler ayrıca şunu söylediler zaten ipv6 kullanamazsınız neden istiyorsunuz gibisinden şeyler söyledi türk telekom temsilcisi anlam veremedim

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
Maalesef bu, değiştirmem gerekecek gibi duruyor.
Bana modem hakkında araştırma yapacaklarını söylediler. Firmware güncellemesi için TurkTelekom'u sorgulayacaklarını eğer olmazsa değişim talep edeceklerini söylediler. Eğer değişim olmaz ise yeni modem almam gerekecek. Sana böyle demeleri tuhaf. Eğer modeme uzaktan güncelleme yaparlarsa modemin yedeğini alırım. Sen geri yükleme yaparsın. Ancak elimdeki modem uyumsuz gibime geliyor.

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
@furkan bana araştıracaklarını söylediler. TurkTelekom ile konuşacaklar. Tam ve net bir bilgi alıp bana sonucu iletecekler. Umarım modem değiştirmeme gerek kalmaz yoksa bütün Keenetic modellerine bakayım derken kafayı yerim. O kadar çok model var. Geçen yaz router zannedip 4.5G Router almışım. Bir işime yaramadı açıkçası :)

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici

Timucin

Moderator
Moderator
Moderatörün son düzenlenenleri:

Timucin

Moderator
Moderator
IPV6'yı isteme sebebin nedir. CGNat'dan mı kurtulmak için istiyorsun. Eğer CGNat varsa modem arayüzüne gir internete çıktığın ip adresini kopyala. Google'dan
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
eğer modemdeki ip ile bu sitedeki ip uyuşuyorsa CGNat yok demektir. IPV6'ya şimdilik geçsen dahi ipv6 desteklemeyen sitelere ipv4'den ulaşacaksın. İkinci alternatif yol ise
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
ni yaparak sürekli 8bit'lik veri gönder sürekli kendine başkası ipv4 adresini kullanıyor mu bak bakayım. Ben denedim bende TTnet tarafından CGNat kullanılmadığını fark ettim. Eğer CGNat kullanılmıyorsa ipv6'ya geçsen dahi performansta pek fark hissetmeyeceksin

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
Forum Fiber KAF Panel