İzmir / Fiber Altyapı Aktivasyon Süreci Hakkında Tavsiye (Türk Telekom)

REALRTX24

New member
Merhabalar,

İzmir
'de ikamet etmekteyim. Binamıza Türk Telekom tarafından fiber optik kablo çekimi yapıldı ancak aktivasyon sürecinde ciddi bir koordinasyonsuzluk yaşıyorum.

Mevcut Durum:

• Fiziksel Durum: Fiber kablo bina girişine kadar getirildi, rulo halinde kutulama (OFDK) bekliyor. Uçları şu an açıkta ve korumasız durumda.
  • Sistem Kaydı: Kablo çekilmesine rağmen altyapı sorgulamalarında hala "altyapı yok" veya "VDSL" görünüyor.
  • BTK Süreci: Şikayetim üzerine BTK kanalıyla gelen resmi cevapta; önce adresimde altyapı bulunmadığı belirtilmiş, hemen ardından ise çalışmanın Nisan ayı sonuna kadar tamamlanmasının öngörüldüğü bildirilmiştir.
  • Güncel Durum: Şikayetlerin devamı üzerine aktivasyon ve kontrol için tarafıma en geç 10 Nisan 2026 tarihi verilmiştir.
Bugün 1 Nisan itibarıyla sistemde hala bir güncelleme görünmüyor. Saha ekibi ile genel müdürlük sistemleri arasındaki bu veri uyuşmazlığını aşmak için ne yapmamı önerirsiniz?

10 Nisan tarihine kadar beklemeli miyim, yoksa yerel müdürlük üzerinden teknik ekiple doğrudan iletişime geçmek süreci hızlandırır mı? Benzer bir "fiziksel kablo var ama sistemde yok" süreci yaşayan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.

Teşekkürler.

Esatt

New member
Merhabalar, benzer bir durum yaşıyorum 24 Martta taşeron ekip bina girişine kadar kabloyu çekti aynı zamanda bina girişine OFDK montajını ve sonlandırmasını yaptılar. Geriye sadece dağıtım noktasındaki ek yapılıp satışa sunulması kalmıştı. 27 Martta İl müdürlüğünü ziyaret ettim durumu aktardım bilgisinin olduğunu bugün ekiplerin bölgemde çalıştıklarını ve benim MUFA içindeki ek işlemlerini yapacaklarını ve aynı gün içinde satışa açılacağını söylediler. Ancak dedikleri gibi olmadı. 30 Martta kabloyu çeken ekiplerle görüştüm numarasını almıştım (çok yardımcı oldular gerçekten il müdürlüğünden çok kabloyu çeken kişilerin yardımı oldu) o da müdürlüğü arayıp bilgi aldı ve 31 martta altyapının aktifleşeceğini dönüşüm talebimi iletip fiber interneti kullanabileceğimi iletti. Bugün 1 Nisan hala altyapı sorgularda VDSL olarak gözüküyor. Anladığım kadarıyla bu süreçte il müdürlüğündeki planlama biriminde çalışan arkadaşlara gidip sürekli durumu sormamız gerekiyor. Çünkü bina girişine kadar kablo çekilmesi içinde il müdürlüğünü sürekli rahatsız etmiştim.

fknozy

New member
Merhabalar herhangi bir güncelleme oldu mu aynı problemi bende yaşıyorum 25 nisan tarihinde tamamlanan (kutu menhol bağlantıları vs.) bugün 7 mayıs itibari ile sistemde gözükmüyor ilçe müdürlüğüne gidiyorum beni geçiştiriyorlar. Çiğli - İzmir

Forum Fiber KAF Panel