Timucin Forumdaş "Türk Telekom'da mantık böyle işliyor..." demiş ama buna pek katılamayacağım.
T.Telekom oturduğum siteye 2020'de komple FTTH altyapısı getirdi. O güne kadar VDSL kullanıyordum ama ADSL kullananlar dahi var(dı). Biz mevcut sistemden (VDSL/ADSL) FTTH'a dönüşüm istedik. Var olan aboneliğimizi iptal ettirmedik. Hatta VDSL'den dolayı T.Telekom'un zamanında verdiği VDSL modem/Wi-Fi routerlar (TTP-Link 9970'ler) bizde kaldı, kimse geri istemedi. Dahası FTTH'a geçişte verilen HGW'ler (="Fiber Modemler") bize hesapta kira bedeli alınmaksızın tahsis edildi.
Eğer TürkSat KabloNet kapsamında bir siteye veya binaya, orada DOCSIS bazlı internet altyapıları olmasına rağmen FTTH getirdiyse, onların da benzer mantıkla abonenin internet sistemini ücretsiz, herhangi bir iptale gerek kalmadan FTTH'a dönüştürmesi gerekir; adil olan da budur...
Ha, abonenin mekanına (dairesine) kadar dahili optik fiber kablo çekerler mi? Orası bana göre gri bir konu. İstanbul'da T.Telekom'un FTTH dönüşümlerinde bu kablo çekimini yaptığı yerler de oldu, yapmadığı yerler de oldu (eski binalardan bahsediyorum); yeni binalarda güncel Yapı Yönetmeliği gereği zaten müteahhit her daireye fiber kablo çekmek zorunluğunda...