doruk19821
New member
Kablonet kullanıyorum ping tr suncusunda 30 ise aniden 300 bu csgo ve Minecraft ta oluyor csgoda yabancı sunucuda da 90 ise 500 oluyor bunun çözümü varmı dır sizce
Kablolu deneme şansım yok
Dostum, benim arkadaşta benimle aynı ilçede ve aynı mahallede oturuyor. Onun binasında türksat kablonet altyapısı var. 100mbps download/5mbps upload paketini kullanıyor. Gpon altyapı yok RG6 kablo (anten kablosu) ile internet hizmeti alıyor onda da sendekiyle aynı problemi var. Akşam saatlerinde 100mbps'lik download hızı 10-20mbps'lere düşüyor ve çok ping'i oluyor. Kablonet'in POP noktalarından kaynaklı bu sorun. Senin yapabileceğin birşey yok. İkinci alternatifin modem değiştirme talebinde bulun 2 seneyi geçtiyse ondan da problemin olabilir. Evine gelen kabloyu da kontrol ettir. Bakır oksitlenmiş olabilir. Eğer onları yaptırdıysan bundan sonrası senin elinde olan birşey değil. Şunu da belirteyim Türksat'ın verdiği modemler cidden çok kalitesiz onun içinde güvenlik duvarını, wifi'ını falan kapat. Router al evin internet yükünü o üstlensin. Türksatın verdiği modem'de IP alsın, router ile veri transferi yapsın. Türksatın modemini Gpon altyapılarda bulunan ONT cihazı gibi kullan onu.