Soru Kayseri eski bina – Fiber altyapı talebi sonrası ankastre değişimi ne anlama geliyor? Deneyim paylaşımı

Bu kullanıcı aşağıdaki konu hakkında soru sormaktadır!

KML_TR

New member
Merhaba arkadaşlar,

Kayseri Kocasinan Fevzi Çakmak Mahallesi'nde eski bir apartmanda (yaklaşık 30-40 yıllık bina) yaşıyorum. Binamızda yıllardır sadece Türk Telekom bakır altyapı (VDSL max 75 Mbps hız ve gün içerisinde hat kopmaları yaşıyorum ve stabil değil) var. Hiçbir operatör fiber getirmemiş, sokaktaki bazı yeni binalarda Turktelekom fiber var eski binalarda ise superonline ama bizim binada fiber yok.

İnternet kopmaları, düşük hız vs. çok kritik hale geldiği için (uzaktan çalışma dosyaları vs.) fiber altyapı talebinde bulundum.

Öncelikle altyapı sorgulama sitesinde fiber görünmüyordu. Sonra detaylı bir mail attım Kayseri Türk Telekom Bölge Müdürlğü'ne gidip yüz yüze alt yapı ile ilgili birimle görüştüm2-3yıla fiber gelir dendi ve CEO Ümit Önal'a mail atmıştım 2025 haziranda. Ardından Kayseri bölge müdürünün mail adresine ankastrenin kötü durumda olduğunu ve fiber alt yapı talebi için mail attım, eski ankastre kutusunun fotoğraflarını ekledim (yıpranmış, teller dağılmış hali):

7b35a9e5-96c4-43cd-86b5-2fccf90ebeae.jpg

Aynı gün öğleden sonra (mail attıktan 4-5 saat sonra) ekipler geldi ve bina girişindeki ankastre kutusunu tamamen değiştirdiler! Yeni kutu daha temiz, düzenli görünüyor:

b455da9a-765a-4fc5-95ec-fd236da9acb9.jpg

Şimdi sorum şu:

• Bu ankastre değişimi fiber altyapı için hazırlık mı? (Yeni kutu fiber optik kabloya uygun mu yapılmış?)
  • Yoksa sadece mevcut VDSL hattını stabilize etmek için mi değişti?
  • Fiber gelme ihtimali arttı mı sizce? Benzer durum yaşayan var mı?
  • Forumdan deneyim: Talepten sonra ankastre değişenlerde fiber ne kadar sürede geldi? (Kayseri veya benzer illerde)

Türk Telekom'dan henüz resmi dönüş yok, altyapı sorguda hala fiber görünmüyor.

Fotoğrafları ekliyorum, belki bilen biri yorum yapar. Eğer fiber gelirse buradan duyururum, belki başkalarına da fayda olur.

Attığım mail

attıgım-mail.png

Teşekkürler şimdiden!

Forum Fiber KAF Panel