Keenetic Hopper hız sorunu

lrnsx

New member
Dün Keenetic Hopper cihazım elime ulaştı ve taktığımda 2.4GHz üzerinde 50mbps, 5GHz üzerinde 500mbps alıyorum.

Keenetic Hopper'ın donanım bilgilerinde şu şekilde yazıyor:
1731041170529.png
Neden bu şekilde az hız alıyorum bilgisi olan, yardımcı olabilcek var mı?

Altyapı: Turkcell Superonline 1000mbps Fiber
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Yardımcı olacak yok mu?

Son düzenleme:

Timucin

Moderator
Moderator
WiFi'da aldığınız hız, router'ınızın kalitesi ile de alakalı ayrıca, hangi kanalda sinyali dağıttığı, komşuların WiFi sinyal kirliliği, sizin bağlandığınız cihazın kalitesi gibi etkenler de sizin WiFi'da internet hızınızın değişkenliğine bağlıdır. Ethernet ile en stabil bağlantı sağlanır yüksek hızlarda. Ethernet kablosuyla bağlandığınız hızları WiFi ile 940mbps görmeniz çok zor. Örnek olarak kendimden örnek vereceğim Asus RT-AX86U router kullanıyorum WiFi kirliliği yine var yok değil iPhone 13 Pro'da 600-700mbps arasında kalırken download hızım, iPhone 15 Pro'da 800-900mbps arası, Xiaomi Poco X4 Pro telefonda ise 300mbps'de kalıyor. Aynı ev, aynı sinyal tek fark bağlandığım cihaz ve cihazın anten kalitesi mesela. Ethernet ile ne ping çıkar, ne hızda çok oynaklık olur ne de jitter olur. Umarım sade bir dil ile anlatabilmişimdir durumu.

ALBAYFrankSlade

New member
Hocam bende Superonline kullanıyorum fakat farklı bir modem kullandirmiyor iss siz nasil kullanıyorsunuz bana dahili ont li modem koymuslar hic bir şekilde değiştiremiyorum

mertkuskapan

Administrator
Yönetici
fiber şifresini öğrenmek için bir çok yöntem var. Küçük araştırma yapmak gerekir. Keenetic routerlar kendisi şifreyi alailiyor sistemden.

ALBAYFrankSlade

New member
Ben aifreyi falan biliyorum ama yeni aldığım modemi daha doğrusu routeri kullanamıyorum çünkü gpon bağlantısı yok superonline nin verdiği router kendi içinde gpon var

Forum Fiber KAF Panel