Keenetic problemleri mi çözer mi?

Scarface

Member
Arkadaşlar kısaca sorunlar şunlar;

1- Dalgalanan, ani iniş çıkış yapan hatta sunucudan kopmaya kadar varan bir lag ve tutarsız ping.
2- Bufferbloat(Çok yüksek değil ama var.)
3- Bazen anlık bir kopma oluyor ama hemen geri geliyor bundan kaynaklı online bir oyunda ve discord sunucusundan düşüş yaşıyorum.

Routerdan beklentim yukarıdaki sorunlarla başa çıksın.

Kullanmaktan olduğum router: ZTE H269A V9 modeli.
Altyapı: FTTH Türk Telekom - TürkNet abonesiyim.

Almayı düşündüğüm Router: Keenetic Hooper veya Sprinter modeli, bildiğim kadarıyla pek fark yok aralarında. SQM desteği yok ama kendilerinin beyan ettiği tüm modellerde fq_codel desteği var. Bu iki model dışında önerilere de açığım ama bütçem maksimum 2.500 TL'dir. Bu routerı aldığımda bu sıkıntılardan kurtulabilir miyim?

epCc

New member
Konuyu takipteyim. Ben de konu açmayı düşünüyordum fakat sizin konunuzu görünce burada yazmak istedim.
Aynı şekilde bende de bufferbloat sorunu var.

Modem değil router arayışındayım. @Scarface de dediği gibi SQM desteği olması çok iyi olur. Yoksa bile custom frimware ile desteklenebilen router olursa çok iyi olur.

Aklımda keenetic titan var sanırım bilemedim doğru bir tercih mi?
Wifi çok ihtiyacım yok olmasa da olur. ethernet ile işim.

süperonline 1000mbps kullanıyorum bunu en verimli şekilde nasıl hangi router ile kullanabilirim.

Şimdiden teşekkürler

Ramazan Selçik

New member
Fiberde kopma kolay kolay olmaz eğer alt yapı kaynaklı sorun oluyorsa modemin internet ışığı kırmızı olur veya ont cihazında kırmızı yanar ışık.
Modem kaynaklı kopma yaşıyorsan düzelir ama fiziksel müdahale gerekli ise düzelmeyebilir.
Turk Telekom modemi yerine keenetic geçiş yapıyorsun mutlaka farkı hissedeceksin.

NurullahCan

New member
bu şekilde problemen yaşamış olmanın farklı bir sebebi olmalı elindeki cihazla bu olmaması lazım arasa switch vs varmı yada sistemi loopa sokucak farklı bir cihaz. kinetik almak yerine mikrotik 2011 yada 3011 alabilirsin hiçbir sorun olmaz

Timucin

Moderator
Moderator
Superonline'dan PPPoE bilginizi biliyor musunuz? Bilmiyorsanız müşteri hizmetleriyle konuşun oradan öğrenebilirsiniz.
Öncelikle Superonline'ın kendi router'ından kurtulmanız gerekiyor. Keenetic veya Asus tercih edilebilir. ONT ile alacağınız router ile doğrudan bağlantı yapmanız gerekiyor sağlıklı bağlantı olabilmesi için. Router alırken ram miktarına ve CPU'nun gücü çok önemlidir. Keenetic Titan'a kıyasla Asus RT-AX82U, RT-AX86S, RT-AX86U ve RT-AX86U Pro (ROG ve TUF serilerini önermiyorum) 2 kat daha güçlü donanıma sahip. Bu ürünler pahalı gelirse Keenetic ikinci alternatif olarak alınabilir.
Tarayıcıdan 192.168.1.1 sizde değişiklik gösterebilir router'ın arayüzüne girerek QoS'i açın. Manuel olarak her cihaza download ve upload hızlarınızı paylaştırın. Ana bilgisayarınıza daha fazla hız özellikle upload hızını girin. Diğer az kullandığınız cihazların download ve upload hızını düşürün. Bufferbloat'tan kurtulmuş olursunuz. Bufferbloat'u yapan sadece Upload hızının düşüklüğüdür. Buradan upload hızını düşük tutan operatörlere de kucak dolusu sevgilerimi de göndermeden geçemeyeceğim. Aklınıza takılan bir şey olursa beni işaretlemeniz yeterli olacaktır.

epCc

New member
Hepinize verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Benim kopmalarım aslında internet hep var fakat mmorpg oynarken oyundan falan atıyor örneğin, hata mesajlarına sebebiyet veriyor. Bende birden çok bilgisayar var ve hepsi Ethernet ile bağlı. Ölçüm yaptığımda çok farklı değerler alıyorum. Modemin arayüzünde QoS yok maalesef.
Keenetic Titan siparişini verdim. Güç içinde elime ulaşır bir kaç gün test edip geri dönüş sağlayacağım.

Herkese tekrar tekrar teşekkürler

epCc

New member
@Timucin bey tekrar merhaba. Router geldi bağladım fakat kurulum yapamıyorum. Süperonline aradım başka modem veya Router kullanamazsınız dedi. İp veriyormuş vsvs bir şeyler dedi pek anlayamadım. Yardımcı olabilir misiniz? İnternetsiz kaldım Şuan acil desteğinize ihtiyacım var.

epCc

New member
Yardımcı olabilecek yok mu? Ben routerı da modem gibi kullanabilirm sanmıştım ve dünyanın parasını verdim. Ne yapabilirim?

Forum Fiber KAF Panel