Köprü Modu hakkında

Sore

Member
Merhaba arkadaşlar,modemimi köprü moduna alıp iyi bir modeme bağlayacağım.İnternet Hızı 500 mbps download 20 upload.
Şimdi sorularım şu :

Köprü modunda kullanım yaptığımda atıyorum ttnetin verdiği modemden daha sağlıklı bir bağlantı alabilir miyim?Yani atıyorum ttnet modeminden 450 mbps alıyorken köprülediğim modem 460 verebilir mi ? Bağlantı daha stabil hale gelebilir mi (dalgalanma-drop açısından)

Wireless alanı yetersiz,odam da 2 diş çekiyor telefon bağlantısında (telefon iphone 13).Bunu arttırır mı ?

Özetle yeni bir modem aldığımda hızımda bir artış ve stabil olma konusunda etkileri olur mu ? Yeni modem alırken hangi marka almalıyım ve nelere dikkat etmeliyim?

Varsa kullanıp tavsiye edebileceğiniz modemler,belirtebilirseniz sevinirim.

EDIT: Köprü modunu kullanmak ciddi bilgi gerektirir mi yoksa ufak tefek bilgi sahibi birisi bu işi becerebilir mi ?

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
Tahmin ediyorum ki size de Vestel DGW9000 Router verdiler. Verdikleri router tamamen çöp. Halbuki eskiden Archer C5v'ye çöp diyordum.
Bugün Xiaomi Mi Router 4A Gigabit Edition'u ana yönlendirici yaptım. Vestel yönlendiriciyi ise köprü olarak ayarladım. Tahmin edin ne oldu? Vestel kalitesi sağ olsun, IP adresini almadı bile. Kısa lafın özeti, bir adet keenetic ve bir adet Xiaomi Mi Router 4A Gigabit Edition bu işi çözer. Şu anda Vestel ana yönlendirici konumunda. Köprü modu ile yaramıyor. Keenetic'in gelmesini bekleyeceğim.

Sore

Member
Kurulumu yapan kişi tanıdık.Aradım konuştum.ZTE modem takılmış.100 mbit üstünü göremiyorum yalnız.Ama upload 34-35 lerde geziyor.

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

düşündüğüm modem şu an bu.Fazlasıyla karşılar mı işimi @Timucin hocam ?

Edit: Tırstığım şey şu alete o kadar gömdükten sonra hiç bi şekilde işlem yapamazsam kafamı duvarlara vura vura 1000 mbit hızında bi travma yaşarım.

Sore

Member
Bu arada vestel istemiyosanız özellikle belirtip zte isteyin.Kavga dövüş alırsınız.Beni arayıp "abi sana vestel takmadım bilerek,vesteller vasat ötesi sıkıntı yaşarsın o yüzden ZTE verdim bilgin olsun" demişti.

Sore

Member
Şikayet kaydı oluşturun.Değişmeleri için gerekirse her gün baskı yapın.Tanımıyosanız kavga dövüş kıyameti koparın.Bu üllede bazı şeyleri elde edebilmek için kavga etmek gerekiyor. Bi önceki internet bağlatmak istediğinde de Tp link için kavga etmiştim.Siyah olan archer mıdır nedir.Dünya sorun çıkardım,kitledim kapıyı,arıyosun bölge sorumlunu ya tp link takarsın ya da seni burdan çıkarmam diyerek hallettim.İşi yokuşa sürüyolar tatlı dil kullanınca.(hepsi değil ama illaki bi cins çıkıyo aralarında)

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
Uzun zaman önce benim üstüme kayıtlı bir şirket hattına 2250 TL fatura gelmişti. Meğersem hattın üstüne zimmetli olduğu çalışanım XXX mağazası hediye çeki kuponuna basmış ama o aslında tuzakmış. Bende müşteri temsilcisine yarın mahkemeye gidiyorum, ben o faturayı ödemem diye bağırıp durdum 😂
Ay sonu fatura 150 TL geldi, bende mutlu mutlu rahat ettim 😅

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
Yapacak bir şey yok ne yazık ki, bazı şeyler için ısrar etmek gerekiyor bu hayatta 😂
Comnet'e durmadan baskı yapacağım. Telekom'u rahat bırakmasınlar. Gerekirse bölge müdürlüğüne giderim. Oturduğum yerdeki tüm müteahhitleri tanıyorum. Hepsine Turkcell için başvuru yaptırırım derim bölge müdürlüğüne 😂

Sore

Member
Umarım çözülğr hemen.33 senelik hayatımda şu ülkede gördüğüm ve tecrübe ettiğim birşey varsa
1-giyim kuşama göre muamele yiyosun. (takım elbiseli görünce hemen abi ayakları)
2-Kavga etmeden işini yaptırmaya çalıştığında ya yokuşa sürüyolar ya da 10 dakkalık iş günlerini alıyor.
3-Çok nadirde olsa laftan anlayan,tatlı dille konuşunca işini yapanlar var.

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici

Timucin

Moderator
Moderator

Timucin

Moderator
Moderator
Abim sende eğer GPON altyapı veya bina girişinden dairene ethernet ile geliyorsa senin modemle işin yok. VDSL altyapılar için o gösterdiğin cihaz. Senin Router'a ihtiyacın var. Ben sana linkini atayım bendekinin aynısını al. Benim kullandığım Asus RT-AX86U, Asus GT-AX11000 ile aynı donanımı kullanıyor. Aynı zamanda RT-AX86U, GT-AX11000'den daha stabil ve çok iyi çalışıyor. Kurulumunda da attığım görseller gibi kuracaksın. İş tamam. PPPoE kullanıcı adını ve şifreni öğrenmen gerekiyor gerisi kolay. Kurulum olmazsa ben yardım ederim. Eğer yine de 100mbps üstü hız göremezseniz. Sizin yapabileceğiniz bir şey yok. 100mbps'lik switchleri 1GBPS'lik switchler ile değiştirmeleri gerekiyor. Bunu da Türk Telekom yapacak.
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Timucin

Moderator
Moderator
Vatan'da ki ürünlere baktım da attığım model gibisini bulamadım. İtopya'dan da güvenle alabilirsiniz. Mağazadan almanızı önermem iade ederken servise gitme prosedürü işleniyor ve para iadesi yapmıyorlar kolay kolay. Asus GT-AX11000 cihazı mağazan aldım iade edene kadar jelatinlerini dahi sökmedim hiçbir şeyin ve pişman oldum. Asus Amerika'da bulunan CEO'ya yazdım ve öyle iade aldı Türkiye. Aksi halde almıyor Vatan. İnternetten alırsanız kolay bir şekilde 15 gün içinde iade edebiliyorsunuz. Ben sizin kötü bir ürün kullanmanızı istemem. Alabiliyorsanız linkini attığım yerden alın derim. 4600 TL verip 2 çekirdekli 1.8GHz işlemci ve 512mb Ram'li bir modem/router alırsınız ve modem (DSL) özelliğini kullanmayacaksınız fiber olduğu için sizde. Yoksa 4200TL verip Router alıp 4 çekirdekli 1.8GHz işlemci ve 1GB Ram'li bir router alırsınız. Ben size önerirken buna göre öneriyorum. 1GBPS'i iyi yönetecek ve güçlü bir router gerekiyor.

Son düzenleme:
Forum Fiber KAF Panel