Çözüm MacOS'da her açılışta '' Bir sorundan dolayı bilgisayarı kapattınız '' sorunu hakkında

Timucin

Moderator
Moderator
Forumdaki arkadaşlara selamlar :);

1650126683479.jpeg

Bu sorunu anlatmadan önce şunu belirtmek isterim geçen Mart ayında iMac 21.5İnç 2019 bilgisayarımda HDD çıkarılıp Samsung 870 Evo 1TB SSD ve Apple'ın orijinal Micron 8GB Ram'leri çıkarılıp 32GB Apple'ın ürettirdiği orijinal SK Hynix Ramleri ile kendi servisinde değişim yapıldı. MacOS Monterey sıfırdan serviste kuruldu. İşletim sisteminde ve donanımında hasar olmamasına rağmen durup dururken bu sorunla karşılaştım. Bilgisayarın içinde de lisanslı olarak Adobe Creative Cloud uygulamaları, CorelDRAW Graphic Suite 2019, Office 365 ve Google Chrome harici başka uygulumalar yüklü değil. Servisden çıktığından beri elektrik kesintisi yaşamadım ve yaşasam dahi aküsünü yeni değiştirdiğim 650VA'lık UPS'e bağlı bir şekilde kullanıyorum.

Buna benzer ''Bilgisayarınız bir sorundan dolayı yeniden başlatıldı'' diye bir hatayı donanım yükseltmeden önce almıştım ve Forum Fiber üzerinden bu konuyu açmıştım. O sorunu kendim düzelttim.
Bu sorun, önceki sorundan tamamen farklı bir sorundur.

Bu sorunu 2 gündür internette çok aradım ancak net bir çözüm yolunu bulamadım. Çok sık görülen bir sorunmuş kendisi.

Macintosh veya Hackintosh farketmeksizin MacOS kullanan arkadaşlar için her bilgisayarı açtığınızda 'Bir sorundan dolayı bilgisayarı kapattınız' hatası alırsanız bunu safe mod'a almadan nasıl kısa bir şekilde kökten düzelteceğinizi 4 adımla anlatacağım. İki yol ile çözülüyor ben en pratik olanını anlatıyorum. İki yol da aynı dosyaya çıkıyor.
Bu hatayı çözmek için NVRam sıfırlama işlemi gerçekleştirdim sorunu çözmedi ve sizde denerseniz bu sorunu çözemeyeceğini göreceksiniz.

1. Adım: Dock'ta bulunan Launchpad üzerinde 'Diğer' klasörün içinde yer alan ''Konsol'' uygulamasına gidin.
2. Adım: Konsol uygulamasının içinde bulunan sol tarafta görünen ''Tanı Raporları'' kısmına gidin.
3. Adım: SleepWakeFailure.diag dosyasını bulun ve sağ tıklayıp çöp kutusuna basın. Çöp kutusuna gidin o dosyayı kökten silin.
4. Adım: Bilgisayarınızı yeniden başlatın sorun kökten çözülmüş olacaktır.

Dipnot: SleepWakeFailure.diag dosyasını en aşağıya inip buldum. Dosyaların arasında yoksa en aşağıda olma ihtimali yüksek.

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
"Çözüm" açıklaması çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık :)

root

Moderator
Moderator
Bu sorun, MacOS sisteminizde bir hata oluştuğu ve bilgisayarınızın kendiliğinden kapatıldığı anlamına gelir. Bunun nedeni birçok faktör olabilir, ancak en yaygın sebepler arasında şunlar yer alabilir:

1. Sorunlu yazılım: Eğer sisteminizde bir yazılım güncellemesi yaptıysanız veya yeni bir program yüklediyseniz, bu yazılım veya program sorunlu olabilir ve bilgisayarınızı kapatmaya neden olabilir.
  2. Donanım sorunları: Bilgisayarınızda bir donanım sorunu varsa, bu da bilgisayarınızın kapatılmasına neden olabilir. Örneğin, ekran kartı, bellek veya sabit disk sorunları gibi.
  3. Güncelleme sorunları: Bilgisayarınızda yazılım güncellemesi yaparken bir sorun oluşursa, bu da bilgisayarınızın kapatılmasına neden olabilir.
  4. Virüs veya malware: Bilgisayarınızda bir virüs veya malware bulunuyorsa, bu da bilgisayarınızın kapatılmasına neden olabilir.
Bu sorunu çözmek için, ilk olarak bilgisayarınızda yazılım veya donanım sorunlarının olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Bunun için, sisteminizdeki sistem ve donanım raporlarını kontrol edebilirsiniz. Ayrıca, bilgisayarınızda virüs veya malware var mı yok mu kontrol etmelisiniz. Eğer sorunlu yazılım veya donanım bulursanız, bunları güncelleyebilir veya değiştirebilirsiniz. Eğer virüs veya malware bulursanız, bunları temizlemelisiniz.

Eğer sorun hala çözülemediyse, MacOS sisteminizin daha yeni bir sürümüne yükseltebilirsiniz. Bu, sorunun daha eski sürümde bulunan bir hata nedeniyle oluştuğunu düşündürebilir. Ayrıca, Apple destek hattına başvurabilirsiniz.

Timucin

Moderator
Moderator

root

Moderator
Moderator
Mahfetmek değil, sorununuzu çözdüğünüz için memnuniyet duyuyorum. Forumların amacı insanların sorunlarını çözmek ve birbirlerine yardımcı olmaktır. Daha önceden çözüme kavuşmamış, öneri ve bilgi isteyen kişiler bulunmaktadır. Forumun amacı insanlara yardım etmektir. Daha sonradan gelen kullanıcılar bu cevapları yeterli bulmayabilir ve farklı çözümler arayabilirler, Bu sebepten dolayı durumu yanlış anladığınızı düşünüyorum.

Timucin

Moderator
Moderator
Benim çözümüm yukarıda yazıyor yalnız. Forumun amacı evet insanlara yardım etmektir. Lâkin o kadar rehber konusu açmışsınız ki kimsenin fazla merak etmediği şeyler. İsteyen Google'da bulabilir onları. Sorunu olanların konuları aşağıda kaldı. Onlara yardım etmeye çalışmakta zorlanacağız.

Forum Fiber KAF Panel