Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba, Bu konuda bilgisi olan beni aydınlatabilir mi ?
Altyapı imalata alındı demek benim tahminlerime göre ya yeni altyapı döşeyeceklerdir ya da mevcut altyapıyı güçlendireceklerdir. Genelde telekomcular bu tabiri hiç kullanmaz.
İmalata alındı demek ne demek bilemiyorm ama fiber dönüşüm diye geçer genelde altyapı yenileme. Fakat altyapın hiç yoksa evet yeni altyapı yapiliyor anlamı da taşıabilir.
Bugün tekrar iletişime geçtim; ekiplerin bu hafta içinde gelebileceğini belirttiler. Ayrıca, binada sadece VDSL bağlantı olduğunu ve fiberin hiç bulunmadığını belirtiyim.
Umarım en kısa sürede olur üni açılmadan bitsin istiyorum
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Merhaba, şimdiden yardımcı olacak herkese çok teşekkür ederim. Bugün yetkili birimler gelip altyapımı tamamladı ve apartman içinde kutuyu yerleştirdi. Bundan sonraki aşama ise bayinin gelip bağlantıları yapması. Bu aşamadan sonra dikkat etmem gereken konular veya eklemek istediğiniz başka bir şey varsa paylaşırsanız çok memnun olurum.
Şimdi Turkcell Superonline'nın (SOL) çalışma sistemini tam olarak bilemiyorum.
Ancak dikkatimi 2 şey çekiyor:
1) Binaya SOL'nın BASK dediği bina içi fiber sonlandırma ve dağıtım kutusu takılmış. Ama bu kutudan dışarı çıkan turuncu renkli kablo SOL'un "ana hattına" (ben burada çok teknik olmayan basit bir ifade kullandım) bağlanacak. Bu da binanın girişine yakın, üzerinde Superronline F/O yazan o kutu içinden (üzerinden) olacak. Yani altyapınız daha tamamlanmış değil...
2) Sonra BASK'tan her daireye (ya da SOL abonesi olmak isteyen her daireye) dahili (Ibina içi) tesisat olarak tek tek ince fiber kablolar çekilecek, yani bu kablolar dairelerin içine sokulacak. Bunlar narin/kırılgan kablolardır. Gerek apartmanın koridorlarında dolaşırken gerekse dairelerin içinde bunların plastik kablo kanalları içinde geçirilmesi daha sağlıklı olur. Ev içinde kapı pervazları ve varsa süpürgelikle biraz kanırtılarak arkalarına da gizlenebilir. Böyle hafif ezilmeyle/sıkıştırmayla sözkonusu kablolar zarar görmez ama bunlar asla 60 dereceden fazla bükülmeye gelmez. İçlerindeki çok ince cam tüp kırıldı mı, o kablonun tamamı pert olur.
Son olarak SOL size ONT ve Fiber Modem olarak iki cihaz getirecek. Eve girişi yapılan ince fiber kablo ONT'de sonlandırılacak ve ONT ile Fiber Modem arasında Ethernet Kablosuyla bağlantı sağlanacak. Eğer 200 Mbps ya da üzeri bir paket alınacaksa bu kablonun mutlaka Cat.6 standardında olması gerekir; 100 Mbps ve altında Cat.5 veya 5E standartlı kablolar da yeterlidir.
Son gelişme olarak tüm işlemler tamamlandı ve şu an 1000 Mbps hız alıyorum. Süreç, adresimin konumuna bağlı olarak toplamda 35-40 gün sürdü. Her şey için teşekkür ederim, forum bana çok fazla bilgi ve kaynak sağladı.