Mesh sistem.

Hel1oFriend

New member
İyi günler dilerim, herkese. Evimde 1 gigabit internet kullanıyorum. Modem ve masaüstü bilgisayarım arasında ciddi bir mesafe var ve Ethernet kablosu çekme şansım yok. Powerline ve mesh sistemler arasında kaldım. Bu yüzden size birkaç sorum olacak.
Ben evime bir mesh sistemi almak istiyorum. Mercusys markası ile TP-Link markası arasında kaldım. İkisinin de aynı firmanın ürünleri olduğunu öğrendim. Evim 165 m² olduğundan dolayı direkt olarak 3'lü pakete sahip bir cihaz almaya karar verdim. Bütçem ise 3000-6000 TL arası. Sizler hangi model ürün önerirsiniz? Yeni olarak ise tri-band sistemini öğrendim ve bu sistemin bana en verimli şekilde hızı vereceğini düşünüyorum bu konuda da bana yardımcı olursanız sevinirim.

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
Parça parça cevap vererek başlamak istiyorum :)
Tecrübem doğrultusunda Poweline kullanmak için iki cihazında ev elektriği ile arasında bağlantıda çoklayıcı vb. olmaması lazım. Ayrıca performansı fazla değil, ping vs. arttırıyor.
Öyle bir durum var :) Hatta bazen TP-Link driver'ı yüklüyken de Mercusys ürünleri çalışıyor.
Mesh sistem en çok önereceğim ürün. Tenda MX21 Pro 2'li Paket olabilir. Arkadaşımın evine kurduk ve güzeldi açıkçası. 65 m2 2+1 evimde ben ana modem olarak TT'nin verdiği Huawei'i kullanıyorum ama ona bağlı Google Nest var ama 3 yıl önceki versiyonu falan.

Hel1oFriend

New member
Hocam hayatımın hatasını yaptım bugün zaten. Vatandan Zyxel Multy U triband mesh sistemi aldım eve keyifle geldim kurmaya çalışmakla yaptığım hatanın farkına vardım iyi bir metin hazırlayıp forumda ürünü paylaşacağım zaten tamamen pişman etti ürün ne kuruluyor kurulsa bile uydu cihaz ile bağlantı kuramıyor 5.600 liram tamamen çöp oldu canımda çok yandı.

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
Deneyimle söylüyorum ki mesh sistem olarak Zyxel bu konuda iyi değil. TürkNet ZYXEL VMG8623-T50B vermişti onu da kullandım o iyiydi ancak mesh sistemlerde TP-Link (ve yan markası Mercusys), Asus ve Tenda bana göre daha başarılı.

Bu arada yaşadığınız sorun nedir? Belki çözebiliriz.

Hel1oFriend

New member
Hocam ana cihaza aplikasyon üzerinden gerekli ayarlamaları yapıp mesh sistemini kuruyorum kurmak zaten başlı başına bir çile sonrasında uydu cihaza bağlantı için gerekli düzenlemeleri yapıyorum ama maalesef burada sürekli takılıyorum bu yüzden ben de pes ettim tplink deco e4 üzerinden devam ediyorum şuan maalesef bu mesh sistemde de gigaportlar yok.

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
Forum Fiber KAF Panel