Metro Fiber altyapı ve Ortak Fiber

Relogon

New member
Bursada yaşıyorum vdsl alt yapım var 100mbit down stabilize 8 mbit upload stabilize alıyorum hatta hattım 35mbit uploadı destekliyor fakat ben uploadı daha yüksek almak istiyorum ama vdsl altyapıdan dolayı alamıyorum şimdi sizlere sorum şu vdal altyapıda 20 mbit upload almam mümkün mü download 100 olsada sorun değil benim için işim gereği uploada ihtiyacım var ttnet altyapısındayım fiber altyapı başvurusu yaptım fakat 100mbps aldığım için size veremeyiz diyorlar isterseniz 24 ay boyunca ayda 2800 tl karşılığı size özel fiber hat çekeriz diyorlar saçmalığa bak hizmet istiyorum para karşılığında yaparız diyorlar benim paramla çekilen fiber kablodanda bana internet satacaklar comnet firması bana vdsl altyapıdan 20 mbps uploadı verebilirmi merak ediyorum

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
20 MBPS upload şu anda sadece Fiber kablodan verilebiliyor. Özel fiber hat çektirmek yüksek maliyetli bir ücret ve ana merkezden sadece size çekiliyor bu hat. O yüzden fiyatlar bu kadar yüksek. Yüksek Upload'a ihtiyacınız var ise Metro Fiber'e ihtiyacınız olacaktır. Ya da komşularınızla beraber fiber altyapı talebinde bulunabilirsiniz. Ortak fiber kullanırsanız 20 MBPS Upload, özel fiber çektirirseniz 1000 MBPS'ye kadar Upload alabilirsiniz.

Relogon

New member
Komşularımın 100 mbit download alabildiğinden bile haberi yok ki ben onlara fiberi anlatıcam sokağımın çoğu hala ucuz diye düşük hızları kullanıyor oda 5 lira daha ucuz en yüksek hızdan yani benim gidip komşularla iş yapmam imkansız birde sokağımın başında tip7 saha dolabı var bildiğim kadarı ile bu dolap fiber dağıtım için birde hemen yanında tip23 var bana 100 metre mesafesi ya var ya yok bunun içim nenden bu kadar yüksek maliyet çıkıyor 1 ev yanımda da ttnet logar kapağı var oda 15 metre uzak tip7 dolaptan o kapağa kazı yapıldı daha 1 kaç önce bakır kablo koymadılar herhalde içine

xahve

Active member
İşiniz gereği yüksek Upload hızına ihtiyacınız varsa verin 2800 lirayı size fiber çeksinler, nasıl olsa parayı kazanıyorsunuz

Relogon

New member
2800 lira tek seferlik olsa vereceğimde kullandığım süre boyunca bu ekstra 2800 lira yani şöyle düşün internet paketi + 2800 tl her ay

Relogon

New member
Para kazanıyoruzda çöpe atmak için değil senede 30k üzeri para ediyor bu neden bunu bana hizmet sağlaması gereken bir firmaya boş yere vereyim akıl mantık işi değil

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
Benim evim 5 yıllık ve evimin 2 yıl öncesine kadar alt yapısı yoktu. Aylık ödeme fiyatı daha ucuz diye apartmana dsl kablo çekmeleri talebinde bulunacaklardı. Ben dahil herkes imzalamıştı ama bölge Türk Telekom müdürlüğünün yerini bilmiyorlardı. Dilekçeyi ben götürürüm dedim ve şansıma elime verdiler. Sonra bende götürürken yırtıp attım.
Sokağımdaki apartmanlardan sadece benim ve yan apartmanın fiber altyapısı var. Açıkça demek istediğim şey, insanların yeni teknolojiden haberleri yok ve senin fiber çektirmek için hepsinin imzasına ihtiyacın var.
Şimdi gelelim Metro kısmına, saha dolabı istediğin yüksek Upload'lı interneti verecek kapasiteye sahip değil. Genel altyapılar TurkNet'in altyapıları kadar güçlü değil. Metro Fiber; santralden sadece kişiye fiber kablo çekilmesidir. Bu kablo santralden sadece kişiye geldiği için istenen hız ayarlanabiliyor. Ayrıca ...'e kadar ifadesi vardır normal internet paketlerinde. Lakin Metro internet o hizmeti sorunsuz vermek ve kesintisiz bir hizmet vermek zorundadır. Fiber kablo ayrıca pahalıdır lakin onu santralden sadece kişinin evine getirmek çok daha pahalıdır.

Rowdy

Active member
Aslında hocam bakırdan daha ucuz fiber kablo , Kurumsal pazarlama kısmına gittiyse konu sahibi ondan dolayı aylık olarak yüksek miktar fatura söylemiş olabilirler ve fiber çekimi için bir abonelik taahütname şartı arıyorlar kazı masrafı boru giderleri vs masrafı amorti etmesi için , Sadece 500 metre için 32 bin tl fatura çıkaran bir arkadaş vardı aklıma o geldi bu teknoloji çağında süreçler çok sıkıntılı maalesef.

root

Moderator
Moderator
Bursada VDSL altyapıda 20 Mbps upload hızı almanın mümkün olup olmadığı, internet sağlayıcınız Türk Telekom tarafından sağlanan hizmetler ve özel seçenekler dahilinde değişebilir. Özel seçenekler arasında, özel fiber hat çektirme veya alternatif internet sağlayıcıları gibi seçenekler bulunabilir. Ancak, Türk Telekom tarafından verilen hizmetler dahilinde VDSL altyapıda 20 Mbps upload hızını almanız mümkün olmayabilir. Comnet gibi alternatif internet sağlayıcılarının sizin için daha uygun seçenekler sunabileceğini düşünüyorsanız, onlarla iletişime geçebilirsiniz ve hizmetlerini detaylı olarak öğrenerek karar verebilirsiniz.

Forum Fiber KAF Panel