Mikro Mobilite Scooter'da kilit sistemi nasıl oluyor ?

mrbean

New member
Herkese merhaba,
Aklımda binbin, martı, tornet, gez, hop vb. gibi mikromobilite scooter sistemi ayarlamak istiyorum fakat bunun kilit sistemi nasıl oluyor, uygulama üzerinden kilit açma/kapatma/sürüşü sonlandırma gibi bir sistem yapmak istiyorum ve bütçe şuan için 100k bu konuda nasıl bir yol izleyebiliriz bilgilerinizi aktarır iseniz seviniriz.

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
Bir tek yazılımsal kısmını biliyorum ve bildiğim kadarıyla ilk öncelikle uygulama ve ödeme altyapısı tasarlanıyor. Sonra scooterlar uygulama alt yapısına dahil ediliyor. Lakin scooterlar üzerinde nasıl bir sistem var ne yazık ki ona çok hakim değilim. Mesela pili sadece sizin şarj edebilmeniz lazım vb.

fuat

New member
Sim kart bulunuyor içinde. Turkcell, Vodafone, artık Netgsm bu hizmeti vermeye başladı. Helium Network kullanabilirsiniz eğer bölgede yaygınsa, bu şekilde GSM operatörü backup gibi çalışır. Paradan tasarruf edersiniz.

Sistemde mutlaka backup batarya bulunmalı, ek olarak bir çeşit fuse tasalamalısınız ki eğer hırsızlık gibi bir durum olursa hemen ana merkezr haber yollasın.

Bilmiyorum yazılım ile alakanız var mı ama gerisini çözersiniz heralde diye düşünüyorum. Ek olarak ufak bir tavsiye eğer blockchain gibi teknolojiler kullanırsanız dünyadaki bir çok büyük şirketin radarına girip ciddi yatırımlar alabilirsiniz.

Forum Fiber KAF Panel