Rehber Mobil Telefon İnternetini Modem/Router İle Tüm Evde Kullanmak

Hakan

New member
Mobil hattımızda arta kalan GB’larımızı evde bulunan modemimiz vasıtasıyla tüm evde bulunan veya işyerimizde bulunan cihazlarımız ile aktif bir şekilde kullanabilmekteyiz.

keenetic1.jpg

Sıra geldi Malzemelere..

• Keenetic Modem
  • Bol gb’lı bir mobil GSM hattı
  • Akıllı Telefon

Keenetic Modemizin arayüzüne girip, sol tarafta bulunan “İNTERNET” sekmesinden Kablosuz Servis Sağlayıcıya tıklatıyoruz.

keenetic2.jpg

Açılan pencereden Kablosuz bağlantı ayarları kısmından ağları tara ya tıklatıp Mobil telefonumuzdan açtığımız Kablosuz ağımızı bulup giriş işlemlerini yapıp Mobil internetimizin tadını çıkartıyoruz..

keenetic3.jpg

Bağlantı öncelikleri kısmından Mobil hattımızı öncelikli bağlantı seçtiğimiz takdirde Mobil cihazımızın internetini açtığımız anda Modem bağlantıyı gerçekleştirecektir. Aksi halde Yedek internet olarak bağlantı yapacak, DSL veya Ethernet hattınızda internet bağlantısı olmadığında mobil cihazınızdaki interneti kullanmaya başlayacaktır. Hangi seneryoyu kullanmak isterseniz “Bağlantı Öncelikleri” sekmesinden ayarlayabilirsiniz.

mertkuskapan

Administrator
Yönetici
Ellerinize sağlık güzel makale. Bunu genelde yazlıkçılar kullanıyor. Telefonundan Hotspot'u açıyor, Router tüm evi besliyor. :)

Aynı şekilde diğer modemler içinde belki telefonu usb kablosu ile modeme bağlayıp telefondan hotspot bağlantısını açıp mobil interneti usb kablosu aracılığıyla modem ile paylaşım yapabiliriz.

alpolojix

Member
Bir yazlıkçı olarak söylüyorum. Gerçekten bu WISP çok kullanışlı bir özellik. Yazlık sitemizde port sorunu olduğundan kendimiz internet bağlatamıyoruz. Bu yüzden komşumuzdan kablosuz kullanım yapıyoruz.
Çatıya atıyorum Keenetic'i, bağlıyorum. Mis gibi oluyor. Hem IP bloğunda sorun yaşanmıyor hem de daha iyi çekim gücü oluyor sinyal güçlendiricilere göre.

estate

New member
Yazın ben direkt telefon hotspotunu açıp tüm cihazlarımı besleyebiliyorum menzil olarak,bilgisayara da type c üzerinden bağlanıp kesintiyi minimuma indiriyorum fakat daha kapsamlı olması için router şart,faydalı makale olmuş.

cevat

Active member
10 cihaz limiti var sanırım Android tabanlı cihazlarda. Ben USB ile kasaya takıp besliyorum bazen. Ethernet bağlıyor, 60 Mbps civarı download alıyorum. Turkcell LTE.

Forum Fiber KAF Panel