Modem, Router Hakkında

litfin88

New member
Merhabalar, ben 1 gbps türk telekom firmasından ev interneti kullanıyorum (tam veremediler ama olsun)
Modem ve routerlar arasında fark nedir bilmiyorum en azından fiber internet için. Asus'un TUF Gaming AX5400 model routerını almak istiyorum fakat türk telekomun verdiği TP-Link modemini çıkarıp sadece bu cihazı taksam işe yarar mı?

TT un verdiği modemi beğenmiyorum ve router ile değiştirmek istiyorum fakat gördüğüm kadarıyla modemi değiştiremezsin diyorlar bu doğru mudur?

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici

root

Moderator
Moderator
Evet, Türk Telekom tarafından verilen modem, genellikle özel bir yazılımla yapılandırılmış ve sadece Türk Telekom tarafından kullanılması için yapılandırılmıştır. Bu nedenle, Türk Telekom tarafından verilen modemi çıkarıp, farklı bir router kullanmak için yapılandırmak mümkün değildir. Türk Telekom tarafından verilen modemi kullanmaya devam etmeniz gerekmektedir. Ancak Türk Telekom tarafından verilen modem üzerinden interneti çektiğiniz takdirde, router ile değiştirip, router üzerinden internet hizmetinizi kullanabilirsiniz. Bu router Türk Telekom tarafından verilen modemle uyumlu olması gerekir.

Forum Fiber KAF Panel