Müstakil site türk telekom 1000 mbps kaldırır mı

yusuf utangac

New member
Merhaba arkadaşlar bulunduğum sitede yaklaşık 100 hane ve 5saha dolabı var. Sitedeki evlerde vdsl Türk Telekom altyapısı var fakat yaklaşık 10 ev özel proje vb ile eve kadar fiber ftth hizmeti alıyor. Tabi bu sitenin yanında tamamı fiber ftth altyapıya sahip evlerde bu saha dolabını kullanıyor olabilir. Benim de evime yakında ftth fiber bağlanacak sizce büyük çoğunluğu vdsl ( çoğu 35mbps altı altyapıya sahip) bazıları fiber tabi aldıkları hızı bilemiyorum olan saha dolaplarından 1000 mbps yi kesinti olmadan alır mıyım?

mafaky

Active member
İçinde VDSL2 için DSLAM'ları barındıran ve yaygın uygulamada Tip7 olarak kullanılan saha dolaplarında G-PON/FTTH için DSLAM benzeri OLT kartları (cihazları) bulunmuyor. Ancak bu %100 kural değil.

FTTH sistemin OLT'leri genelde uzaktaki santralde konuşlanır, buradan Fiberoptik kablolarla OFSD denilen pasif saha dolaplarına (bunlar Tip23 olabilir) oradan da yine Fiberoptik Drop kablolarla abone binalarına dağıtım yapılır.(OFSD dolapları bölücü/çoklayıcı görevi görmekte...) Ancak içinde OFSD çatısı barındıran Tip7 Saha Dolapları da var. Sizin Sitenizdekiler bunlardan olabilir.

Aynı Saha Dolabı içinde hem DSLAM, hem de OFSD çatısı varsa bunları ayrı ayrı iki kaynak gibi görünüz. Sizin FTTH abonesi olduktan sonra 1000 Mbps DL hızı alabilmenizde teknik olarak bir kıstlama olmayacaktır.

Forum Fiber KAF Panel