ONT cihazı By-pass mümkün mü.

Extreme Victory

New member
Superonline Gigabit internet abonesiyim, buradaki rehber sayesinde ppoe kullanıcı adımı ve şifremi kolaylıkla öğrendim ve artık Superonline’ın yetersiz Router’ını kullanmaktan kurtuldum. ONT cihazımı Archer BE800’e bağladım. Bunun için bütün forum ailesine çok teşekkür ederim. Peki size bir sorum olacak; benim Archer BE800’e adaptörle fiber kabloyu bağlayabiliyorum. Bu ONT cihazını teorik olarak çıkartabilim demek, ancak bu adamlar daha pppoe kullanıcı adı ve şifresini paylaşıyorken teoride yapabildiğim şeyi muhtemelen pratikte yapamayacağım gibime geliyor. Ne olur yanıldığımı söyleyin.

Moderatörün son düzenlenenleri:

Timucin

Moderator
Moderator
Fiber kablonuzu SFP portu üzerinden router'a bağlarsanız OLT ile haberleşemeceği için IP alamayacaksınız. Huawei ONT varsa sizde Huawei'nin SFP portuna ihtiyacınız olacak. ONT'nin içine girip içindeki ayarlarla aynı şekilde bu portu konfigüre etmek gerekiyor ancak router'a doğrudan bağlayarak yapamazsınız. PC'ye bağlamanız lazım bu SFP portunu ki direkt fiber üzerinden internete çıkabilin ama şu sorun oluyor diğer cihazlara router gibi dağıtamayacaksınız.

Timucin

Moderator
Moderator
Superonline'da bulunmadı ama Türk Telekom'da evet bulundu o da verilen ONT markasıyla aynı marka SFP portu ile yapılıyor. Galiba konfigüre ettikleri SFP portunu Asus BE88U router'a takıp kullananlar var diye biliyorum yanlış bilgi vermeyeyim. Türk Telekom'da Huawei ONT kullananlar yapabiliyor bu ONT'yi SFP ile değiştirme işlemini diye biliyorum. Nokia ONT'nin içine erişim olmadığı için yine Nokia kullananlar patlıyor.

netlife32

New member
Türk Telekom üzerinde SFP ile kullanım sağlıyorum herhangi bir problem yok.TT tarafında OLT farketmiyor.
Mevcut OLT modelim ZTE ama diğer OLT cihazları ilede denedik sorun yok.

Ekli dosyalar

• 1e5f16bc-b2a7-47aa-85a0-8851d5e47cc0.jpeg
    1e5f16bc-b2a7-47aa-85a0-8851d5e47cc0.jpeg
    781.9 KB · Görüntüleme: 21
Forum Fiber KAF Panel