Oyunda Aşırı Ping Sorunu

• Konuyu başlatan Ramazan B.
  • Başlangıç tarihi
R

Ramazan B.

Guest
Merhabalar arkadaşlar evimde Zyxel P-2812HNUL-F1 model modemini kullanıyorum. Evimdeki alt yapım türk telekom vdls 50 megabit download 8 mb upload ben ise 38-40 download 7.20 upload alıyorum. Oyunlarda örneğin csgo kablolu bağlantı ile 60 ping alıyorum ancak wifi üzerindeyken bu değer artıyor arada kopmalar aşırı ping donmalar oluyor. Kablolu bağlantı ile bağlanmak istemiyorum. Bu arada kablolu bağlantı ile bağlıyken evde wifi üzerinden yoğun kullanım gerçekleşiyor ama sorun çıkmıyor.

Ben kablo ile bağlanmak istemiyorum ping değerini stabil bir şekilde wifi üzerinden nasıl alabilirim. Hangi modemi önerirsiniz veya hangi yolu izlemeliyim. Modemimde bir sorun yok sadece wifi üzerinden kabloludaki gibi ping almak istiyorum aşırı ping çıkmaları, bağlantı kopmaları, oyundan düşmeleri sorunlarını çözmem gerekiyor. Lütfen öneri yaparken işe yarayacak şeyleri önerin. Örneğin yeni bir modem aldım ve aynı sorunlar devam ederse benim için bir anlam ifade etmez. Zaten modemim sorunsuz çalışıyor.

Timucin

Moderator
Moderator
Dostum açık ve net söylemek isterim ki eğer stabil bir ping ile oyun oynamak istiyorsan ethernet ile bağlanmak zorundasın. WiFi AX router'da alsan kablosuz bağlandığın sürece ping ve jitter girecektir. Bunun önüne hiçbir şekilde geçemezsin. Ethernet kablosunu kapı altlarından kolayca geçsin istiyorsan UGreen markanın Flat türü ethernet kabloları var. Al onu bir de kablo kanalı al gizle kabloyu. Oldu bitti. Çirkin görüntüde oluşmaz. Hem sen mutlu olursun hem de cebinden de fazla masraf çıkmaz. Çok iyi performans alırsın.

root

Moderator
Moderator
Bu sorunun nedeni olası olarak Wi-Fi sinyal kalitesindeki düşüklük, Wi-Fi ağınızdaki gürültü veya başka ağ cihazları tarafından yapılan gürültü olabilir. Bunları çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
  1. Wi-Fi sinyal kalitesini artırmak için modem/router'ı farklı bir yere taşıyın veya Wi-Fi sinyalını güçlendirmek için bir Wi-Fi amplifikatörü/booster kullanın.
  2. Wi-Fi ağınızı daha güçlü bir kanala ayarlayın. Modem/router arayüzüne giriş yapıp, Wi-Fi ayarlarını gözden geçirin ve en az gürültülü kanalı seçin.
  3. Başka ağ cihazları tarafından yapılan gürültüyü azaltmak için, bu cihazların Wi-Fi ayarlarını gözden geçirin ve Wi-Fi sinyalının güçlendirilmesini engelleyen ayarları deaktif etmeyi deneyin.
  4. Wi-Fi ağının güvenliğini artırmak için, WPA2 ya da WPA3 güvenlik protokolünü kullanın.
Bu adımlar sorunun çözümünü sağlamazsa, daha güçlü bir Wi-Fi modem/router veya mesh Wi-Fi sistemi almayı düşünebilirsiniz.

Forum Fiber KAF Panel