Port ücretlerine zam geldi!

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
28.05.2024 tarihinde BTK'da yayınlanan 2024/DK-ETD/239 sayılı kurul kararı ile Türk Telekom ve Telekom altyapısını kullanan bütün firmalara zam geliyor. Port ücretleri aşağıdaki gibi revize edilmiştir.

Zam gelen ADSL port ücretleri:
Ekran Resmi 2024-06-08 01.28.27.png
Zam gelen VDSL2 port ücretleri:

Ekran Resmi 2024-06-08 01.30.46.png
FTTx port ücretlerine gelen zamlar: FTTH eve kadar fiber, FTTB ise binaya kadar fiberdir. Bu durumda fiber apartmana kadar gelir ve geri kalanı ethernet kablosu gibi şeylerle gerçekleşir.
Ekran Resmi 2024-06-08 01.34.12.png
Ayrıca geçiş ücretlerinede zam geldi.

Ekran Resmi 2024-06-08 01.35.01.png
Türk Telekom'dan kaynaklanmayan arızalar için ise onarım bedeli aşağıdaki gibi güncellendi. Lakin firmalar kendine göre fiyatlarda verebilir.
Ekran Resmi 2024-06-08 01.36.26.png
Yeniden hat etkinleştirme ücretinede zam geldi :D (Çok fazla zam, hastaneye gidiyorum ben 😂)
Ekran Resmi 2024-06-08 01.36.52.png
Ha söylemeyi unutmadan, tesis ve tesis adresi değişikliği ücretinede zam geldi. (Biraz daha zam gelirse ben her şeyi satıp başka gezene taşınacağım 😂)
Ekran Resmi 2024-06-08 01.44.43.png
Aylık hat kullanım ücretide zamlandı. Bunları ISS firmanız sizin yerinize ödüyor. Ödediğiniz aylık parada bu da dahil.

Ekran Resmi 2024-06-08 01.38.45.png
Değerli fiberliler, şu anda başka zam yok ama olursa ben kalp krizi geçireceğim bundan emin olabilirsiniz. Yukarıdaki zamlar 01.07.2024-01.07.2025 aralarında geçerli olacak. Bu tarihlerden önce zam gelir mi gelmez mi bilmiyorum lakin ben acilen toplu paket almaya gidiyorum yoksa kalp krizi kesin 😂

Lütfen düşünce ve yorumlarınızı yazmayı unutmayın :)

Ekli dosyalar

• Ekran Resmi 2024-06-08 01.44.43.png
    Ekran Resmi 2024-06-08 01.44.43.png
    65.7 KB · Görüntüleme: 9

ferhatdurdu

Active member
güzelmiş zamlar bir fiber kablodan 2 internet kullanıyorm :( aynı da 2 zam :( bana

mobilde de sınırsız internetli paket kullanıyordum. bu ay internetimin kesildiğini gördüm hiç bir siteye girmedi telefon sebebini türktelekoma sorduğum da artık sıınırsız yokmuş dediler cep hattımın tahhüdünün dolmasına daha zaman var bu arada 2017 yılından bu yana aynı paketi kullanıyorum paket adı ultra 8gb tarifede 8 gb internet tüketildiğinde ek paket devreye giriyor o da komple bittiinde internet kesilmiyor ek ücret gelmeden 222mbs download 150 mbs upload hızı ile internet devam ediyordu yapılan fiyat güncellemesin de not olarak belirtilmiş tahhüdü devam edenler mevcut fiyatları ile kullanıma devam edicek şeklinde bir notta ek paket interneti tüketilidiğinde internet durduralacak diye eklenmiş şuan internet kesildi hiç bir yere girmiyor :( aylık paket ücretim 138tl ekpeketide komple bitirirsem maksimum 298tl fatura oluyordu

mafaky

Active member
Yukarıda belirtilen zamlar aslında biz kullanıcılara doğrudan yönelik değil ama bir şekilde dolaylı olarak bizleri de etkileyecektir. Bunların, T.Telekom altyapısından hizmet veren alternatif ISS'lerin Telekom'dan kiraladığı portlara ve sair hizmetlere ait zamlar olduğunu zannediyorum. Ama T.Telekom ile Telekom'un tek ISS'ı olan TTNet arasında da bu zamlamlar geçerli olacaktır.

Abonelere yönelik paket tarifelerdeki zamlar 1 Temmuz'da belli olacaktır. Bugün için geçerli olan tarifeler zaten şok edici şekilde zamlanmış durumda. 24 aylık taahhütler kalktı. Şimdi (bir süredir...) 9+9 ya da 6+12 aylık yani toplamda 18 aylık bir taahhüt sistemi başlatıldı.

Eğer şu anda 24 aylık bir taahhüt süreci içindeyseniz ve bu süre önümüzdeki birkaç ay sonrasında bitiyorsa şimdiden iyi düşünmeniz gerek. Ya birkaç aylık çok ucuz kullanımınızı feda edecek (eğer son 4 ay içindeyseniz ceza ödemeksizin paket değişikliği yapabiliyorsunuz...) ve Haziran sonundan önce bugün için geçerli olan paketlerle 18 aylık yeni bir taahhüde gireceksiniz ya da 1 Temmuz sonrası bugünküne göre daha da zamlı (%15 olacağı söylenmekte...) yeni paketlere razı olacaksınız. Bu söylediklerim haliyle TTNet aboneleri için geçerlidir.

Forum Fiber KAF Panel