aksamci
New member
Herkese Selam,
Python ile qrcode kütüphanesinin kullanımını sizlere sunacağım.
Öncelikle qrcode kütüphanemizi bilgisayarımıza indirmekle başlayacağız,
Kütüphaneyi indirmek için terminale girmemiz gerek kod şu ; pip install qrcode pillow
Kütüphanemizi kurduktan sonra kütüphaneyi projemize çağırmamız gerekiyor onun için ise kodumuzun en üst kısmına şunu yazıyoruz ;
import qrcode
Ardından kodlarımızı altta bulunan kodları devamına yazıyoruz(yapıştırıyoruz);
qrcode = \
qrcode.make(
"") // Bu kısıma qrcode oluşturmak istediğiniz link i giriyorsunuz.
qrcode.save\
('forumfiber.png') // Bu kısıma kaydedilecek qrcodenin hangi resim formatında olduğunu ve hangi adla oluşturmasını istiyorsanız o değerleri veriyorsunuz.
print\
(' QR kodunuz oluşturulmuştur.') // Bu kısmı tamamen içimden geldiği için yazdım sadece kod başarıyla çalıştığında size bir mesaj vermesini istedim.
Ben PyCharm Yazılımını Kullandım VSC gibi Yazılımlarıda Kullanabilirsiniz.
Evet rehberimizin sonuna geldik umarım bir yararım olmuştur.
Teşekkürler
Python ile qrcode kütüphanesinin kullanımını sizlere sunacağım.
Öncelikle qrcode kütüphanemizi bilgisayarımıza indirmekle başlayacağız,
Kütüphaneyi indirmek için terminale girmemiz gerek kod şu ; pip install qrcode pillow
Kütüphanemizi kurduktan sonra kütüphaneyi projemize çağırmamız gerekiyor onun için ise kodumuzun en üst kısmına şunu yazıyoruz ;
import qrcode
Ardından kodlarımızı altta bulunan kodları devamına yazıyoruz(yapıştırıyoruz);
qrcode = \
qrcode.make(
"") // Bu kısıma qrcode oluşturmak istediğiniz link i giriyorsunuz.
qrcode.save\
('forumfiber.png') // Bu kısıma kaydedilecek qrcodenin hangi resim formatında olduğunu ve hangi adla oluşturmasını istiyorsanız o değerleri veriyorsunuz.
print\
(' QR kodunuz oluşturulmuştur.') // Bu kısmı tamamen içimden geldiği için yazdım sadece kod başarıyla çalıştığında size bir mesaj vermesini istedim.
Ben PyCharm Yazılımını Kullandım VSC gibi Yazılımlarıda Kullanabilirsiniz.
Evet rehberimizin sonuna geldik umarım bir yararım olmuştur.
Teşekkürler