Router arayüz panelinin giriş şifresini nasıl öğrenebilirim?

Timucin

Moderator
Moderator
Merhaba arkadaşlar,
KKTC'ye geldim üniversite okumaya lakin kendime TP-Link C24 model router aldım onların vereceği routera güvenmediğim için.
Üniversite bana kurulumunu yaptı verdi lakin arayüz şifresini vermedi üst yönetim kararı diye.
Ben kendim aldığım routerın içine giriş yapamıyorum. Reset atmadan ben bunu nasıl öğrenebilirim?
VMWare üzerinden PPPoE bilgisini öğrendim lakin reset atarak tekrar kurulumunu yapabilir miyim bilmiyorum. VLAN ID'si kaçtır falan bilmiyorum. Bana bu konuda yardım eder misiniz?
KKTC lojman internetini merak eden olursa onun linkini paylaşayım.
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Son düzenleme:

xahve

Active member
ne saçma saçma işler, hadi pppoe vermezsin anlarım ama cihazın şifresini neden gizlersin ?

Timucin

Moderator
Moderator

Timucin

Moderator
Moderator
Hal ettim konuyu kapatabiliriz. VMWare (Sandbox) üzerinden PPPoE'yi buldum router'ı sıfırlayıp tekrar kurdum iş tamam.

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici

Timucin

Moderator
Moderator
PPPoE'yi geçtim bana routerın arayüz şifresini vermiyorlardı şaka gibi. Routerın WiFi şifresini dahi değiştirmemi istemiyorlardı ve kendilerine not alıyordu yönetim. Bende PPPoE'yi bulup routerı fabrika ayarlarına çevirdim ve sıfırdan kurdum sorun çözüldü. Ama şansıma VLAN ID falan istemiyordu CGNat kullanıyorlar o bariz belli. Gpon altyapı gibi siyah kutu var, oradan bina girişindeki cihaza giriyor ve dairelere ethernet ile dağılıyor. Bina girişindeki cihazın portları 100mbps destekli. İsteseler 1GBPS verebilirler altyapı ona müsait. Genelde 5mbps hız veriliyor evlere burada ve fiber değil.
KKTC'de 50mbps download, 20mbps upload bulmak aşırı zor (taahhütsüz fiyatı 680TL aylık ödeyeceğim). Her halde KKTC sınırları içinde en yüksek hızı ben alıyorum sanırsam :D. LoL TR sunucusuna 22ms ile bağlanıyorum bu arada. Türk Telekom hizmet veriyor o da ayrı saçmalık ama ip'si güney kıbrıs rum kesimine ait o nasıl oluyor hiç anlamadım. Türkiye'deki Google içeriklerin ne kadar kısıtlandığını daha iyi anlamış oldum bir çok yere çok kolay bir şekilde erişiyorum buradan. Disney+ hizmeti burada aktif değil o da saçma.

Ekli dosyalar

• Untitled-1.png
    Untitled-1.png
    531.3 KB · Görüntüleme: 3

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
Forum Fiber KAF Panel