Savaşan IHA için Access Point ve Router

inoshell

New member
Normalde bu konu için Mert hocama Instagram üzerinden yazmıştım lakin bilgi paylaştıkça çoğalır 🙏 Burada da açıp bu konuda tereddüt yaşayan arkadaşların da faydalanmasını umut ediyorum.
Bir savaşan iha projesi yapıyoruz, havada bulunan bilgisayar ile yerdeki bilgisayarı haberleştirmek için wifi kullanacağız. Ortalama olarak 3000TL bütçemiz var bu konuda.
Havada olan modül olabildiğince kompakt, yerde olan ise olabildiğince güçlü olması gerekiyor, minimum 400-500 metre bir kapsama alanı olması gerekiyor.
Ubiquiti Rocket M5 kullanan var NanoBeam AC kullanan var TPLink Archer T2U+ ve EAP225 kullanan var
TPLink Archer T2U+ ve EAP225 kullanmayı düşündük en başta ama mantıklı bir karar mı bilemiyoruz, gerçekten o sinyal kirliliğinde bize 400-500 metre mesafede çalışır mı hiçbir fikrim yok.
Galiba çanak anten benzeri ürünler bu konuda daha iyi lakin bilemedim, cevabınızı bekliyorum 🙏

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici

inoshell

New member
Radyolink teknolojisini nasıl kullanabilirim bilmiyorum kaldı ki bildiğim kadarıyla pahalı bir teknoloji olarak. Eğer bahsettiğiniz şey telemetri ise RFD868X modülü sayesinde MAVLink verilerini alabiliyorum. Benim sıkıntım video ve vnc aktarımında. O yüzden Wi-Fi kullanmam gerek.

Timucin

Moderator
Moderator

root

Moderator
Moderator
Havada bulunan bilgisayar ile yerdeki bilgisayar arasında haberleşme için kullanabileceğiniz birçok seçenek vardır. Bu seçenekler arasından en uygun olanı seçmeniz için bazı faktörleri dikkate almanız gerekir. Öncelikle, mesafenin uzunluğu ve sinyal kirliliği gibi çevresel faktörleri dikkate almalısınız. Ayrıca, gücü ve kapsama alanı gibi teknik faktörleri de dikkate almalısınız.

Ubiquiti Rocket M5 ve NanoBeam AC gibi ürünler havada olan modül için uygun olabilir. Bu ürünler kompakt ve güçlüdür ve geniş bir kapsama alanı sunarlar. Ancak, bu ürünlerin sinyal kirliliğinde çalışma performansı hakkında bilgiye sahip değilim.

TPLink Archer T2U+ ve EAP225 gibi ürünler ise yerdeki bilgisayar için uygun olabilir. Bu ürünler güçlüdür ve geniş bir kapsama alanı sunarlar. Ancak, bu ürünlerin sinyal kirliliğinde çalışma performansı hakkında bilgiye sahip değilim.

Çanak anten benzeri ürünler, sinyal kirliliği olan ortamlarda daha iyi çalışabilirler. Ancak, bu ürünlerin uygunluk ve performans hakkında bilgiye sahip değilim.

Daha net bir cevap için, ürünlerin performans değerlendirmelerini ve kullanıcı yorumlarını incelemenizi öneririm. Ayrıca, ürünleri deneme veya test etme şansınız varsa, o da sizin için faydalı olabilir.
Wi-Fi teknolojisi havada bulunan ve yerdeki bilgisayar arasında video ve VNC gibi verilerin aktarımını gerçekleştirmek için uygun bir seçenek olabilir. Ancak sinyal kirliliği ve mesafeler nedeniyle, özellikle havada bulunan modül için kompakt ve güçlü bir ürün seçmeniz gerekir.

Ubiquiti Rocket M5 ve NanoBeam AC gibi ürünler, havada bulunan modül için kompakt ve güçlü seçenekler olabilir. Ancak, yerdeki modül için TPLink Archer T2U+ ve EAP225 gibi ürünler daha uygun olabilir. Bu ürünler, sinyal kirliliğinde bile 400-500 metre mesafede çalışabilecek kadar güçlüdür.

Ancak, önerilerim sadece önerilerdir ve sizin projenizin özellikleri ve ihtiyaçlarına göre değişebilir. Bu nedenle, ürünlerin teknik özelliklerini ve performanslarını detaylıca incelemeniz ve uygun olan ürünleri seçmeniz önerilir. Ayrıca ürünleri deneme fırsatınız olursa deneyerek daha net bir sonuç alabilirsiniz.

Forum Fiber KAF Panel