Turk.Net'in T.Telekom altyapısı altında hizmet veren ve sadece 100 Mbps'lik FTTH seçeneğinde, eğer bağlı bulunduğunuz Telekom Santralındaki OLT "kaynak" cihazları da Nokia markalı ise ve de T.Telekom altyapısında hizmet veren TTNet ya da sair alternatif ISS'lerden 2. bir aboneliğiniz de varsa belki kullanabilirsiniz (oldukça düşük olasılıkla...).
"Belki" diyorum zira bu 4 Portlu ONT'leri abonenin 2 ya da daha çok (4 aboneliğe kadar...) FTTH aboneliğinde (ve tek bir FTTH kablosundan kullanılma durumunda...) Türk Telekom aboneye getirip Santral ile eşleştiriyor. Sizin elinizde ha tek potlu bir ONT, isterse bu 4 portlu Nokia ONT olsun bunları T.Telekom getirip vermedikçe sisteme tanımlanmıyor diye biliyorum (çok kuvvetli olasılık).
Özellikle bir ONT, Telekom'un sistemine Telekom'un elemanınca tanımlanmadıkça kendi başına hiçbir işe yaramaz. Örneğin elimde böyle boşta bir ONT var. Bir de T.Telekom altyapısında çalışmakta olan FTTH hattım (aboneliğim...). Olur ya, bu FTTH hattının ONT'si bozuldu. Elimdeki o boştaki ONT'yi bozuk olanın yerine ben kendim takarsam çalışmaz, internet bağlantısı da sağlanamaz. Ayrıca ONT, santraldaki OLT ile uyumlu (aynı markalı) olmak durumunda...
Turk.Net'in kendi altyapısından çalışabilen Gigabitfiber (1000 Mbps) aboneliğinde bu 4 portlu ONT Turk.Net santralı donanımyla muhtemelen uyumlu olmadığından zaten bir işe yaramaz; bildiğimiz kadarıyla Turk.Net envanterinde zaten böyle bir cihaz veya eşdeğeri de yoktur.
Ama merak ettim. Sakıncası yoksa bu Nokia 4-portlu ONT ne şekilde elinize geçti?
Zira bunu aboneye veren T.Telekom, tek fiber kablo üzerinden aynı mekanda en az 2 FTTH aboneliğiniz varsa (ve her ikisi de T.Telekom altyapısından çalışıyorsa...), veriyor. Aboneliklerden birisi iptal edilirse bu cihazı geriye alıp yerine tek portlu bir ONT veriyor. Tek portlu ONT'ler o mekanın demirbaşı sayılıyor ve iadesi gerekmiyor ancak bu cihaz için durum öyle olmuyor. İki aboneliğinizin her ikisi de iptal eddilirse cihazı zaten dolaylı olarak (ISS üzerinden) T.Telekom'a iade etme zorunluğu var!