Soru Superonline birden fazla statik ip

Bu kullanıcı aşağıdaki konu hakkında soru sormaktadır!

ArKos

New member
Herkese Selamlar,

Ofisimde barındırdığım sunucular ve bu sunucuların içindeki sanal sunuculara, güvenlik kameralarımıza vs erişebilmek için Superonline da statik ip kullanıyorum. Ancak artık tek bir statik ip yetmemeye başladı. nginx proxy manager veya cloudflare access gibi uygulamaları denedim fakat tam istediğim sonuca ulaşamadım ve 2. bir statik ip alıp alamayacağımı sorgulamaya başladım. Ofisimde Superonline 1000 megabit fiber altyapı mevcut. HG8245X6-10 model bir modem kullanıyorum. 2. statik ip alma konusunda bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim.

Herkese iyi günler dilerim
İyi Forumlar

tipoti

New member
Merhaba böyle bir hizmet sadece metroethernet devrelerinde veriliyor. Mail hizmeti vs vermiyorsanız çok sorun olmaz fakat zimbra exchange gibi mail servisleri kullanıyorsanız ayrı bir devre almanızda fayda var

mertkuskapan

Administrator
Yönetici

Metro ethernet abonesiyseniz istediğinzi kadar IP alabilirsiniz ama ftth abonesiyseniz yani normal fiber abonesiyseniz maalesef çoklu ip verilmemektedir. Bu tüm firmalar için geçerlidir. PPPOE teknolojisi çoklu ip almaya izin vermiyor. Hattınıza özel vlan 'da yapılandırmazlar o yüzden Tek ip üzerinden farklı portlarda yayın yaparak çalışmanız gerekmektedir. Örneğin 8040 portu kameralar 1865 portu ngnix proxy gibi gibi. Web sunucuları cloudflare zero trust kullanarakta yayınlayabilirsiniz.

kutay

New member
Merhaba, aynı adrese ikinci bir abonelik alıp kullanabilirsiniz. Metro Ethernet olmadan, ben CCR1009-7G Mikrotik router üzerinden 2 adet ayrı abonelik kullanıyorum, 1G-1G olarak. Metro internet kadar kurumsal olmasa da, ücret açısından çok daha uyguna geliyor.

Forum Fiber KAF Panel