Superonline Fiber Altyapı

m1000uie

New member
Merhabalar.

2025 Ekim gibi sokakta fiber kazıldı, döşendi.
Hala aboneliğe açılmadı.
Superonline
Yeni çıkan giga 5 paketini alacağım.
İzmir.
Ne yapabilirim?
Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.

SoloTürk

Member
Merhabalar,

Yapılan her fiber altyapı çalışması doğrudan binalara internet hizmeti vermek amacıyla yapılmayabiliyor. Bazı durumlarda bu çalışmalar; metro hatları, kurumsal altyapılar veya baz istasyonları için gerçekleştiriliyor olabilir.

Bu nedenle bulunduğunuz bölgede döşenen fiberin bireysel aboneliğe açılmaması normal bir durum olabilir. Yine de en net bilgiyi almak için Turkcell Superonline müşteri hizmetleriyle görüşmenizi tavsiye ederim.

Ayrıca bildiğim kadarıyla yeni duyurulan paketler doğrudan bireysel ev kullanıcılarına yönelik değiller. Mevcut GPON altyapılar genellikle maksimum 1 Gbps hızları destekler. 1 Gbps üzeri hızlar için ise XGS-PON adı verilen farklı bir altyapı türü gerekiyor.

Son düzenleme:

Timucin

Moderator
Moderator
Yeni çıkan 2-5-10GBPS'lik paketler ev kullanıcılarına yönelik paketler değil şu anlık. XGS-PON teknolojisi gerekiyor onun için. OFDK ve turuncu fiber kabloyu binanıza getirdilerse Türkcell'in sitesinden aktif mi değil mi diye kontrol edebilirsiniz.

m1000uie

New member
Turuncu kablo içeri girmedi. Bina bize ait. Bina içine ankastrede koymadılar. Bir üst sokakta, sadece bir binada fiber açılmış, altyapı görünüyor.

Türkcell’e talep falan mı vermem gerek?

Timucin

Moderator
Moderator
Türkcell, Türk Telekom gibi yürümüyor ne yazık ki. Biraz onların keyiflerine kalmış biraz ben o izlenimi aldım doğrusu. Ama o bölgedeki ilgilenen sorumlu kimse ona ulaşmak lazım. Keşif için gelen sorumlu oluyor başlarında o ilgileniyor benim sokağıma girdiklerinde onu fark ettim.

Forum Fiber KAF Panel