Superonline FTTH Ping Sorunu

mrjon

New member
Sevgili arkadaşlar merhaba. 1.5 ay önce FTTH alt yapıya sahip 500 MBPS tarifesine geçtim. İlk fiber deneyimim oldu. Fakat beni memnun etmeyen bir sorun mevcut. Bunun adı ise ping. CS:GO oynuyorum ve ping benim için çok önemli. Eski VDSL alt yapımda 55-60 MS ile oynarken, yeni alt yapıda 70-75 MS ile oyun oynuyorum. Bu çok can sıkıcı bir durum. Başlarda 50-55 MS arası pingim vardı. Fakat başka bir sorundan dolayı modeme reset attım ve pingim yükseldi. Müşteri hizmetlerine söylüyorum 90 MS'e kadar normal diyor oyunlarda :D Gerçekten çok gülünç cevaplar veriyorlar. Bu konuda tecrübe edinmiş arkadaşlar varsa, yardımcı olabilirler mi acaba? Gerçekten geçtiğime pişman oldum fibere.

73 ms.jpg

Timucin

Moderator
Moderator
Dürüstçe konuşacağım. Türkiye'deki ana internet omurga hattı Türk Telekom'a ait olduğu için. Yurtdışında sunucuları bulunan oyunlarda en düşük pingi Türk Telekom'da alırsın. Superonline ile Türk Telekom'un doğrudan aralarında peering olmadığı için normale göre yüksek alıyorsun. Ben İstanbul'dan CSGO sunucularına 25-30ms arası bağlanıyorum. Şu an üni okumak için KKTC Lefkoşa'ya geldim yaşadığım kampüs içindeki yerde de şansıma Türk Telekom gpon altyapısı varmış CSGO'da 45-60ms arası alıyorum. KKTC'de bir de fiber altyapı da yok çoğunlukla havadan internet veriyorlar ya da adsl olarak. Telefon hatları da her yered çekmiyor hala 3G kullanıyorlar ne kadar rezalet burada internet ve iletişim altyapısı sen düşün. Bu ping olayı hem senin sunucu arandaki mesafe ile ilgili hem de ISS'den kaynaklı. Altyapının türü de pingi etkiler ama sen gpon kullandığın için onu eklemedim.

Forum Fiber KAF Panel