Soyle söyleyeyim sizlere superonline genel hiz calismalari oldugu icin o sekil oluyor tabiki etraftaki alt yapi calismalari pop noktasi guclendirme calismalarindan dolayi kaynaklanabilir 200 mbs paketi olan musterinin internet hizi 400 mbs geliyodu kendinden ontli modemde ve daha sonra musteriden gelen telefonla 200 e dustugunu ogrendik hiz artmalari anlik olur sizdede buyuk ihtimal o sekilde destek kaydi acip arzacilar gelip bakar eger onlar cozemezsse bu sorunu alt yapi birimine aktarilir alt yapi da cozemezsse aboneliginiz iptal olur surekli problem yasadiginiz taktirde
Ne yazık ki sadece istedikleri zaman
Ne saçma. ONT ayrı da olsa router içinde gömülü olsa da aynı performansı alırsın daire içine gelen fiberin taşıdığı hız belli 2.4GBPS/1.3GBPS taşıyabiliyor. Evinde 200mbps hız varsa Speedtest yaptığında atıyorum Huawei cihaz varsa 500mbps'den başlıyor 200mbps'e doğru aşağı iniyor. Nokia'larda tam tersi düşükten yüksek hıza doğru gidiyor. Bazende speedtest yanlış ölçebiliyor.
200mbit tarifende Speedtest'e girersen görebilirsin.
Multicast bağlantı yapan Tivibu'lu Evde İnternet kullanıcıları ne yapsın...
nperfden test yapabilir misiniz stabil geliyor mu?
Superonline'ın hilesi olma ihtimalini daha yüksek görüyorum. FTTB kullanıcısıyım, Fast Ethernet modunda çalışan bir switch üzerinden internet alıyorum. Mantıken düşündüğümüzde verebildiği maksimum bant genişliği 96Mbps iken Speedtest üzerinden Turkcell'in herhangi bir sunucusu ile yaptığım testte 192Mbps değerlerini görüyorum. Eğer servislere ayırdığı hız Fast Ethernet modundaki switch'in bant genişliğini aşabiliyorsa onu bilemem.
Nperf den test yaparmisiniz 3 haftadir tum kullanicilara dalgalı hiz veriyorlar. Bence Amaçları speedtest ortalamasini yükseltmek bir nevi hile yapiyorlar
Saçma bir şekilde Nperf'den yaptığım testte de 2x aldım hem de TurkNet sunucusunda. Herhangi bir dalgalanma yaşamadım zaten ortalama değerde de görebilirsiniz bunu. Açıkçası kafam epey karıştı.

Hocam baska forumlarda da konu gördüm bendeki olay çoğu kiside olmaya başlamis. Sizinkini ilk defa gördüm.
hayatımda gördüğüm en ilginç İSS
Nerede yaşıyosunuz acaba ilçe olarak? Burda da yakın zamanda aktif oldu o yüzden soruyorum.