Soru Superonline Router

Bu kullanıcı aşağıdaki konu hakkında soru sormaktadır!

dBerkeTurkmen

New member
Superonline’ın 1G internet hizmetini kullanıyorum ve şu anda Huawei LG8245X6-50 routerını kullanıyorum. Bu router yerine farklı bir router kullanma şansım var mı? Eğer mümkün değilse, mevcut router’a ek olarak bir access point veya benzeri bir cihaz bağlayarak interneti bunun üzerinden dağıtabilir miyim?

mertkuskapan

Administrator
Yönetici
Superonline kendi cihazı dışında bir cihazı kabul etmiyor. Eğer ONT ve Router farklıysa evet routeri değiştirip fiber şifreni bir şekilde öğrenip istediğin routeri çalıştırabilirsin. Keenetic cihazlar otomatik fiber şifresini alabiliyor ama alamazsan wifi özelliğini kapatip ethernetten çıkış alıp başka bir router bağlayıp o router üzerinden internete çıkman gerekiyor.

Router ve ONT aynı cihazsa o zaman cihazı iptal etme şansın yok wifi özelliğini kapatip arkasındaki ethernetten çıkış alıp kendi routerine girmen gerekiyor.

Keenetic cihazlar wifi'de 500 mbps'i geçemiyor. Ben Deco x95 kullanıyorum memnunum ve 1GBPS'a ulaşabiliyorum rahatlıkla.

165M2 net olan 3+1 dairede 4 tane keenetic kullanıyordum ortalama 250-400 mbps bandındaydı hızım. Şimdi sadece 2 adet deco x95 kulanıyorum tüm evi rahatlıkla ortalama 850-950 mbps olarak dolduruyor.

Son düzenleme:
Forum Fiber KAF Panel