Tek OBK üzerinden birden fazla hizmet sağlanması.

sametcolakoglu

New member
Hali hazırda fiber dönüşüm ile TT üzerinden 1.000
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
kullanıyorum. Bazı ihtiyaçlardan dolayı eve ikinci bir hizmet daha almam gerekiyor.

Bunun için başvuru oluşturduğumda gerek TurkNet gerek diğer firmalar daireye tekrar OBK kablo çekmem gerektiğini tek OBK ve çok çıkışlı ONT ile bu işlemin olamayacağını belirtiyor.

Bunun gerçeklik payı nedir? Sebepleri nedir?

Bunun yanı sıra TurkNet VAE altyapıda 100
üzerini vermeyeceğini belirtiyor fakat bir çok abone VAE de 1.000
kullanabiliyor.

Bu nasıl oluyor ?

sametcolakoglu

New member
Bir sağlayıcıdan 1.000Mbps kullanıyor isem 4 lü ont de verseler 1.000Mbpsden fazla kullanamayacağımı söylüyor. Senin videondan ss alarak gösterdim. Aynı şekilde 1Gbps ve 500 Mbps kullanan bir iki kişiden yine bilgi aldım yönlendirdim. Hala aynı şekilde 2. bir obk çektirmemi söylüyorlar. Enteresan durum şu ki zaten 10 daireye 8 port vermişler port durumu da yok 😄
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Şuan hali hazırda 1 den fazla hizmet kullanıyor musun?

ferhatdurdu

Active member
türk telekom bana verdi ama internet kullanımı olduğunda diğer porttaki ffirmanın internetini yavaşlatıyor gibime geliyor türktelekom ve veganet kullanıyorum fiber

Türktelekom 2 farklı internet kullanıldığında da modem kira ücreti alıyor. Türktelekom modem kirası 120 veganet modem kirası 75tl ben 2 fiber interneti keenetic marka modeme takıp kullanım yapıyorum. Bi tane de keenetic hero 4g modem var elimde satılık. Sim kart girişi de mevcut

Son düzenleme:

mafaky

Active member
T. Telekom bir binaya FTTH altyapı getirirken, önceden gelip binada incelemede bulunmuyor. Binanın durumuna, Belediye'deki kayıtları esas alarak OFDK (= FTTH portların bulunduğu bina içi fiber dağıtım kutusu) takıyorlar. Bu durumda 10 dairesi olan bir binaya 8 portlu OFDK takmazlar. Taktılarsa orada bir hata var. Ya Belediye kayıtları hepten yanlış, ya binaya sonradan 2 kaçak daire ilave edilmiş veya 2 dairede bölünme yapılıp 8 daire 10 daire haline getirilmiş.

Forum Fiber KAF Panel