Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
merhaba binaya Türk telekom fiber altyapısı geldi ve 1000 Mb Lik internet alacağım şu anda Tenda v12 ac1200 modemim var ama fiber destekleyip desteklemediğini bilmiyorum kısacası Türk telekomdan modem almama gerek var mı
Herşeyden önce eldeki modemin bağımsız bir WAN girişi (bir olasılıkla mavi RJ-45 soket) ya da WAN olarak ayarlanabilir bir Ethernet girişi (sarı RJ-45 soket) var mıdır?
Türk Telekom'dan FTTH abonesi olduğunuzda, size aylık kirası olan bir HGG (=Home Gateawy) yani aslında teknik olarakbir "modem olmayan" ve bir Wi-Fİ Router olan cihaz veriliyor. Kullanın veya kullanmayın (sizdeki Tenda'yı kullanın...) bu cihazı alıp aylık kirasını da kullandığınız paket fiyatına ilave olarak ödemek durumundasınız. Ancak VDSL'den FTTH'a dönüşüm yapan eski abonelerden T.Telekom bu kirayı almıyor. Bir süresi var mı, açıkçası bilmiyorum. Ben 2021'den bu yana FTTH abonesiyim. Telekom bendeki TP-Link VDSL modemi de geri almadı ve bana gelen faturalarda ayrıca "modem kirası" diye bir kalem yer almamakta.