TP-Link EX20v AX1800 Wi-Fi 6 adaptörü destekler mi?

ahmet altun

New member
Modem ismi şu "TP-Link EX20v AX1800" internette baktığım kadarıyla Wi-Fi 6 ile uyumlu fakat pek bilgim olmadığından emin olamadım.

Masaüstü bilgisayarımla Wi-Fi'ya bağlanmak istiyorum

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Bu iki üründen hangisini alsam hız kaybı olmadan bağlanabilirim. Ayrıca modemim destekler mi? 1Gbps Türk Telekom internet kullanıyorum, mümkünse Full hız olarak kullanabilmek istiyorum 900 Mbps falan olsa sıkıntı yok fakat şu an laptopta 400-500 Mbps arasında hız alıyorum, bu sebepten farklı bir adaptör önerinizde varsa modemle uyumlu olup yüksek hızda çalışacak önerilerinizi bekliyorum.

Rowdy

Active member
900 mpbs görmeniz için 160 mhz kanal aralığını destekleyen modem ve ağ kartı kullanmanız gerekiyor. Iss tarafından modemler genelde 80 mhz olarak tedarik edildiği için ortalama 600 ile 500 mpbs hız tarafınıza gelir tabi cihaz sayısı arttıkça bu rakam düşebilir. En iyi yüksek hız kullanmanız için kablolu veya üsteki ekipmanları tedarik etmeniz gerekiyor.

mertkuskapan

Administrator
Yönetici
Ortam koşulları çok etki etmektedir. 160 MHZ alıcı ve verici olmalıdır. Rowdy açıklama yapmış. WIFI'de tam kapasite hız yakalamak için bütçe de gerekir. Eğer bütçeniz el verişliyse böyle bir altyapı kurabilri ve hatta evinizi 160 MHZ'de çalışabilecek mesh sistemi ile doldurabilirsiniz.

Forum Fiber KAF Panel