Soru TTNet Özelleştirmeli TP-Link EX230v'de IPv6 Erişimi ve Orijinal Firmware Yükleme Sorunu

Bu kullanıcı aşağıdaki konu hakkında soru sormaktadır!

yusufcelalcelik

New member
Merhaba,

Türk Telekom fiber internet abonesiyim ve altyapı daireme kadar fiber GPON olarak geliyor. TT tarafından sağlanan "EX20v" model kodlu (donanım olarak aslında TP-Link Archer EX230v) modem kullanıyorum. Cihazın WAN bağlantısı GPON cihazı üzerinden sağlanıyor.

Mevcut Durum:
Ev kullanıcısından çıkıp self-hosting işlerine başladığımda, CGNAT engelini aşmak için VPN + IPv4 Port Yönlendirme ile çözüm üretmiştim. Ancak şu an modem arayüzünde IPv6 WAN bölümünde bir IPv6 adresi görüyorum. Public IPv6 adresimi kontrol ettiğimde, modemde gördüğüm adresle eşleşmediğini fark ettim. Sanırım bu, ISP'nin atadığı bir IPv6 prefix'i (modemde farklı gösteriliyor olabilir).

Sorunlar:

TT'nin özel yazılımı yüklü olduğu için modem arayüzü kısıtlı:​
IPv6 WAN ayarları eksik veya erişilemiyor.​
Port yönlendirme yalnızca IPv4 üzerinden yapılabiliyor.​
Yerel ağdaki cihazların IPv6 adresleri görüntülenemiyor.​
Firmware Yükseltme menüsü TT tarafından kaldırılmış.​
Planladığım Çözüm & Sorular:
TP-Link'in resmi sitesinden EX230v orijinal firmware'ini yüklemeyi düşünüyorum.​
Soru 1: TT donanımına orijinal firmware yüklemek riskli mi? (Bricklenme, garanti kaybı vb.)​
Config dosyasını (config.bin) düzenleyerek arayüz kısıtlamalarını aşmayı deneyebilirim.​
Soru 2: Bu yöntemle firmware yükleme menüsünü geri getirmek mümkün mü? Deneyimi olan var mı?​

Ekran görüntüsü 2025-07-24 1531242.png

Timucin

Moderator
Moderator
TT'nin routerlarını benim önermediğimi herkes bilir. Bütün kontrolün kendinizde olmasını istiyorsanız önce router'ı değiştirmekle başlayın derim. PPPoE'yi kolay öğrenebiliyorsunuz Türk Telekom'dan, VLAN ID: 35 girdiniz mi iş bitti. Arayüzlerinin kabiliyetinden dolayı marka olarak Keenetic ya da Asus öneririm. Genel olarak ISS routerların içindeki anakarttan tutun firmware'ine kadar piyasada satılan aynı marka cihazlarla yakından uzaktan alakası yok. Firmware'i kurmaya çalıştığınızda büyük ihtimal hata alacaksınız.

Forum Fiber KAF Panel