Türk Telekom 1000MBPS İnternet Bağlandı Ama Sorunlu.

litfin88

New member
Yaklaşık 5 gün önce türk telekom 1 gbps paketini satın aldık.
Bina yeni olduğu için hatlarda sorun çıktı, kabloları kontrol edip düzelttiler ve bugün bağlantıyı aldım. Aldım almasına fakat hızım 1 gbps değil, kablolu olarak ortalama 500, kablosuz 5GHz frekansında 300, 2.4GHz frekansında ise 100 mbps olarak görünüyor (Modemin yanındayım). TT ekiplerinin getirdiği mavi CAT5 yazan ama büyük ihtimalle CAT5e olan kabloyu kullandım sonuç aynı, kendi CAT6 kablomu kullandım ve sonuç yine aynı. modemim TP-Link Archer C5V-AC1200 fiber modemi.

Upload değerlerim normal şekilde 55 mbps alıyorum fakat download hızım neden düşük anlayamadım, yardımcı olur musunuz?

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
O modemin LAN çıkışları 1000 MBPS hızı destekliyor, o yüzden modem sorununu eledim. Türk Telekom ile iletişime geçiniz, doğru yanıtı onlar verir 😅

emrahserit

New member
Benim de benzer bir problemim var ben superonline 500 mbps fiber kullanıyorum ama speedtest aldığım değerler 300 ve altı oluyor cat 6 kablo var ama değişmiyor müşteri hizmetlerini aradım onlar da modeminizde 480 mbps görüyoruz diyorlar fakat ben göremiyorum HUAWEİ marka modem var gpon yok direk modemde fiber

xahve

Active member
yapacak pek bir şey yok, bölgenizdeki ekipler iyi insanlarsa sorununuzu anlayıp çözmek isteyebilirler. Ama sizin sokağınızı besleyen OLT cihazı muhtemelen eski bir model ve işlemcisi yüksek hızları vermekte zorlanıyor. Sokağınızdaki Fiber abone sayısı arttıkça sorunlar artacaktır. O zaman herhalde düzeltirler

litfin88

New member
Bugün gelip modem değişimi (ZTE H298A) ve kablo değişimi yapıldı fakat sonuç yine aynı. Hatta kadar 1 gbps internet geliyor ve sinyal -25 seviyelerinde, ama nerede sorun var çözemedim.

Büyük ihtimalle paket değişikliği yapacağım.

Son düzenleme:

Timucin

Moderator
Moderator
Bilgisayarın ile ZTE router arasında 940mbps görmen gerekiyor kablolu bağlantıda speedtest.net'de. WiFi'de 400-500mbps'den yukarı alamazsın. Sana takılan fiber konnektörden kaynaklı diye düşünüyorum. -25dbm kötü bir değer. Konnektörünü SC/UPC (mavi) ile değiştirsinler o zaman -17dbm'e düşer. SC/APC ne kadar iyi bir konnektör olsa da sinyali kötüleştiriyor. Ben Türk Telekom'un verdiği router'ı kullanmanızı tavsiye etmiyorum 1gbps hızını tam karşılayamıyorlar. 1gbps hız için en iyi marka olan Asus veya Keenetic router ile daha iyi sonuç alırsınız.

Forum Fiber KAF Panel