Türk Telekom araya tanıdık girerse altyapı süreci hızlanır mı?

mafaky

Active member

mafaky

Active member
Konuşacağınız kişiye bağlı, "bilgi almak" konusu. Bazıları burunlarından kıl aldırmayan tipler oluyor da...o_O

Timucin

Moderator
Moderator
Hayır öyle bir şey söz konusu değil. Kanunlara aykırı. Bir ev kullanıcısı kendi dairesinin dışında olan birisine katiyen ne port verebilir ne de WiFi şifresi verebilir. Verirse log kaydı tutmak zorundadır ve 10 yıl da saklaması gerekir.

Timucin

Moderator
Moderator
VDSL portundan bahsediyorsanız VDSL portu bile olsa sizin adresinize tanımlı olması gerekiyor. Siz kendi binanızdaki portu kullanabilirsiniz sadece. VDSL altyapıdan hizmet alırsanız size GPON sittin sene gelmez şansınızı düşürürsünüz. Normal GPON prosedürü 180 gün içinde hal oluyor.

ferhatdurdu

Active member

fiber internet var. ttnet'e vdsl kullandığım zamanlar fibere geçişimde telefon vardı 2nci hattım onu iptal etti ona hiç bi yerde çözüm bulamadım. oyüzden ttnete kızgın olduğum için hattı poyraz nete taşıdım cumartesi günü ama geçiş olmadı henüz bide mobil internetim ile de problemim var ona da çözüm yok hala :( türktelekom mobil hattım

ferhatdurdu

Active member
poyraznet 24 mb lik paket geçişi bugun tamamlandı 1 dakikalık internet kesintisi oldu. firma adı poyraz wifi yazıyor. bu arada aynı modem ile çalışıyor ev telefonu da çalışıyor ama tivibu iptal oldu. tivibu 7 gün içinde cihazları müdürlüğe teslim etmemi söyledi cihazlar modem tivibu kablo kumanda dedi ama modem tivibunun mu ttnetin mi anlayamadım orasını modemei geri alırsalar gpon tek başına interneti verir mi tplink re705x access pointim var

Timucin

Moderator
Moderator

mafaky

Active member
Sizin TTNet abonesi iken kullandığınız (sabit) ev telefonu demek ki fiber hatta tanımlanmamış; bakır altyapı üzerinden çalışmakta imiş. Dolayısı ile Poyraznet'e geçtiğinizde TiViBu çalışmayacaktır ama (sabit) ev telefon çalışacaktır. Şimdi siz T.Telekom'a o sabit telefon için br fatura ödeyeceksiniz, PoyrazNet'e de FTTH/G-PON internet için ayrı ödeme yapacaksınız. "Poyraz WiFi" konusu doğru, bende de aynı şekilde.

mafaky

Active member
Bu görüşe katılırım. Evet, isterseniz yeni bir proje yapılması yapılarak (ve de kazı çalışmasıyla) sizin binanıza VDSL bağlatabilirsiniz. Tabi hizmet alabileceğiniz Saha Dolabında boş VDSL portu varsa. Ancak bir kez VDSL bağlatabilirseniz :oops:ondan sonra Telekom size sittin sene FTTH/-PON getirmeyecektir.o_O

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
Forum Fiber KAF Panel