Türk Telekom / Binaya Fiber Getirme Hakkında (?)

drcarbon

New member
Merhabalar, 2022 başından beri TT VDSL kullanmaktayım (Altyapı 79 desteklerken ben 93 kullanıyorum.) daha yüksek hızlar ve daha sağlıklı bir internet için fiber istiyorum. Türk Telekom'a danıştığımda 2022 sonuna doğru fiber gelecek demişlerdi fakat hiçbir çalışma yok.
asdasdasd.png
Yukarıdaki gördüğünüz fotoğrafta kırmızı olan yerde 2 adet trafo var, turuncu çizgi caddeden geçen fiber kablo, yeşil yer ise oturduğum yer. Sitede 2 blok ve 1. blokta 58 2. blokta 56 olmak üzere 114 daire var sizce bu kalabalıklık sebebi ile mi üşeniyorlar ya da böyle bi teknoloji mi yok :) cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

mafaky

Active member
Trafo'nun konuyla ilgisini pek anlayamadım. Ancak bulunduğunuz konum artı abone potansiyeli Telekom için cazip. Bağlı olduğunuz Telekom Md'e gidip hiç değilse 2023 için planlamalarında yer alıp almadığınızı bir soruşturun. Gerçi bu planlamalar yüzde yüz tutmayabiliyor ama hiç değilse Telekom nezdinde bastırmak için bir nedeniniz olur!

Teknoloji açısından bir sıkıntı olmaz. Herbir bloğa birden fazla dağıtım kutusu koyarak blok içinde fiber dağıtımın başlangıcını halledebilirler. Ancak blok içindeki dağıtıma karışırlar mı; orasını bilemem. Blok içi dağıtımdan kastım, Blok'un muhtemelen bodrumuna koyacakları dağıtım kutularından her bir daireye ayrı ayrı fiber kablo çekimi... Şu anda herhalde VDSL kullanıyorsunuz ve blok içinde var olan bir bakır kablo altyapısı var. Ancak genellikle bakır kablo altyapısının geçtiği ve dairelere giriş yapan kanallar o ince ve kırılgan fiber kabloların çekilmesine elverişli olmamakta.

Özetle bina (blok) içinde koridorlardan kablo kanalları kullanarak her daireye bu ince fibar kablolardan çekilip şu anda Telekom'un bakır kablo ankastresinin bulunduğu bölgeye bu kablolar indirilecek. Bazı çok katlı daireli binalarda şaftlar da yapılmış olabilir ya da havalandırma aralıkları; bunlardan da yararlanabilir. Ancak Telekom'un bu işi üsteleneceğini pek zannetmem ama size yeterli fiber kablo vermeleri büyük olasılıktır.

Son düzenleme:
Forum Fiber KAF Panel