Türk Telekom bugün bütün dairelere fiber kablo çekti. Ancak aşağıda ne turuncu kablo var ne kutu?

thewolf

New member
Başlıkta da yazdığım gibi dairelere fiber kablo çekildi. Normalde benim internetten deneyimleri okuduğum kadarıyla ilk önce ana turuncu kablo çekilip sonra kutu konuluyor. Dairelere kablo en son çekiliyor. Süreç hakkında bilgisi deneyimi olan arkadaş var mı? Dairelere kabloları çekip bırakıp gitmesinler. Tahmini ne kadar sürer bütün her şeyin tamamlanması?
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Forum ölmüş anlaşılan kimseden ses yok...

Son düzenleme:

Timucin

Moderator
Moderator

mafaky

Active member
Valla bu dediğiniz hayatın normal akışında olan/olması gereken bir durum ama son zamanlarda T.Telekom tarafından öyle abuk sabuk uygulamalar yapılıyor ki FTTH dönüşümlerinde. Normal sşartlarda OFDK'aki aktivasyon en çok 6 saat içinde de yaılabilir; herşey tamam olarak gerçekleştirilmişse... Binaya OFDK takılıyor, abonelere OBK çekiliyor ya da çekilmiyor ama OFDK'ya dışarıdan gelecek ana fiber kablo neden sonra getiriliyor. Ya da abonelere OBK'lar çekiliyor ama ortada OFDK piyasada yok... Vs. Vs. :eek:

mafaky

Active member
Yukarıdaki mesajınızda "BASK" kısaltması kullandığınız için soruyorum: Siz Türksat (KabloNet) veya TurkNet ya da Turkcell Superonline ile mi muhatapsınız? Zira o henüz takılmayan binada (dışardan gelen fiber hattın sonlandırıldığı ve bina içi dahili OBK'lardan abonelere dağıtım verilen) kutuya onlar BASK derken, T.Telekom OFDK kısaltmasını kullanmakta.

msrcmm

Active member
Daire kapısına getirilen kabloyu daire içine Telekom ekibi mi çekiyor yoksa daire sahibi mi? Bizim binaya da bahsedildiği gibi getirildi fakat bu konu kafamı karıştırdı.

Ekli dosyalar

• 8e75a67d-eefd-4309-87a5-9098708e5dc7.jpeg
    8e75a67d-eefd-4309-87a5-9098708e5dc7.jpeg
    49.6 KB · Görüntüleme: 15
Forum Fiber KAF Panel