Turk Telekom DSL ve fiber magduriyeti

brtcae

New member
Turk Telekom tarafindan mart ayinda caddeye fiber kabini kondu, girise ve daire onune fiber kablolar getirildi ama kutu hala bos fiber kablolar kutunun disinda duruyor. Sosyal medyada, cevrede gordugum calisanlara ve merkeze durumu ve istegimi belirttim ama hep yakin tarih verip gecistirdiler. Bir suredir de plan yok diyorlar.

Agustos'a kadar Turknet kullaniyordum. Agustos basinda da internet kesildi. Turknet bizde sorun yok dedi ve Turk Telekom ekiplerine yonlendirdi. Turk Telekom ekipleri sorun modemden dediler. Inatla duzeltmediler. 1 hafta Turknet'te internetsiz kaldim. Mecbur Turk Telekom'a basvurayim kendilerine gelince sak diye duzeltirler dedim. 1 hafta da Turk Telekom bekletti. Geldiklerinde ekstra bir sey yapmadan duzeldi. Kendilerine mahkum ettiler ve 700 TL'ye 50 Mbps almami sagladilar. Ayni modemle 50 Mbps'de surunuyorum simdi.

Turk Telekom'dan kurtulamiyorum ama en azindan fiber kullanmak istiyorum nasil cozulecek?

Kerem

keremuysal.com
Moderator
Merhaba, Forum Fiber'e hoş geldiniz.

Yaşadığınız altyapı aktivasyon sürecindeki tıkanıklığı (FTTH dönüşüm süreci) ve zorunlu operatör değişikliğiyle ilgili mağduriyetinizi dikkatle inceledim. Bir ağ uzmanı olarak söyleyebilirim ki; binaya kadar gelen kablo (OBK) ile aktif sinyal arasındaki bu "araf" dönemi, maalesef Türkiye'deki altyapı projelerinde sıkça karşılaştığımız bürokratik bir darboğazdır.

Bu süreci hızlandırmak ve fiber dönüşümünü tamamlatmak için izlemeniz gereken profesyonel adımlar şunlardır:

Bağlı Olduğunuz Telekom Müdürlüğü'ne Gidin: Müşteri hizmetleri (Call Center) ekranlarında sadece "Satışa Hazır" bilgisi görünür, proje detaylarını göremezler. Doğrudan ilçenizdeki Türk Telekom Müdürlüğü'ne gidip "Erişim Planlama" veya "Yatırım Servisi" birimiyle görüşün. Adresinizdeki projenin (İş Emri) neden beklediğini ve OFDK sonlandırmasının ne zaman yapılacağını burada yüz yüze sorgulayın.

BTK Tüketici Şikayet Sistemi: E-Devlet üzerinden BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) şikayet kaydı oluşturun. Burada; "Binamda OBK çekildi, kablolar hazır ancak kutu aktivasyonu aylardır yapılmıyor, yatırımın atıl kalmaması için aktivasyon talep ediyorum" şeklinde teknik ve net bir dil kullanın. Bu yöntem, operatörü yasal süre içinde resmi ve yazılı bir cevap vermeye zorlar.

Sosyal Medya Eskalasyonu (X/Twitter): Türk Telekom Destek (@TTDestek) hesabına ve CEO (Ümit Önal) hesabını etiketleyerek; bina girişindeki boşta duran fiber kabloların fotoğrafını içeren bir tweet atın. "Yatırım yapıldı ama hizmet verilmiyor" vurgusu genellikle genel müdürlük özel ekiplerinin (Special Support) dikkatini çeker ve bölgeye iş emri hızlandırması geçilir.

Açık Kapı / CİMER Başvurusu: Eğer müdürlükten "ödenek yok" veya "plan yok" cevabı alırsanız, altyapı hizmetinin keyfi olarak geciktirildiği gerekçesiyle CİMER üzerinden Ulaştırma Bakanlığı'na durumu iletin.

Şu an Türk Telekom abonesi olmanız, sistem içi taleplerinizin (Churn riski olmasa bile) altyapı birimine iletilmesini bir nebze kolaylaştırabilir.

Forum Fiber KAF Panel