Türk Telekom Fiber internet altyapı

Deniz Demir

New member
Binamızda VDSL altyapı var Türk Telekom Fiber altyapı çekilmesi için şebeke birimine gittim ve altyapı çekilmesi için Türk Telekomun kendi interneti binadaki herkes kullanırsa fiber çekeriz diyorlar bu sorun nasıl cözebilirim türk telekom geçmek istemiyorum

mafaky

Active member
Türk Telekom'un "fiberleşme" konusunda kendi değerlendirmelerine göre bir yatırım programı var. Siz bina olarak fiber çekilip G-PON/FTTH'a geçmek istiyorsanız, o zaman da Telekom'un size "benim bu yılki programımda yoksunuz ama illa istiyorsanız bina olarak %100 fibere geçersiniz yapabiliriz.." demeye de bir ölçüde hakları var. Zira binaya G-PON/FTTH getirilip de abonelerin bir bölümü Fiber'e geçmezse Telekomun yapabileceği bir yaptırım yok. Binadaki bakır altyapı (daha doğrusu binaya kadar gelen ve Telekom'un uhdesindeki bakır altyapı) orada kalmaya devam edecek. Ama binanızda herkes fibere geçerse o zaman Telekom o bakır altyapıyı kaldırır, bakırı da hurdaya satıp gelir elde eder. Konuyu sadece abone/son kullanıcı olarak tek taraflı düşünmemek gerek!

Ayrıca siz T.Telekom'a geçmek istemiyorum demektesiniz. O zaman Türk Telekom'un kapısını boşuna aşındırtmayınız. Kendi fiber şebekelerini çeken Turkcell Superonline veya Turk.Net (Gigafiber şebekesi için) başvurmayı da deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:

mafaky

Active member
Aslında Telekom'un öyle bir dayatmada bulunmakta pek hakkı yok. O biraz sizin oradaki Müdürlüğün işgüzarlığı ve despotluğu. Sonuçta T.telekom altyapısı kullanılacak. Ama maalesef Telekom bu konularda pek objektif davranmıyor; "hepbana rabbena" politikasında. Hatta, arıza durumlarında önceliği kendi abonelerine verdikleri de sık duyulan bir şikayet. Ancak G-PON/FTTH altyapıda dahili tesisatta bir sorun çıkmazsa, santral veya sahada sorun çıkma olasılığı düşük; tabi birisi dozer-kepçeyle girip kabloları koparmazsa. Ama o durumda herkes etkilendiğinden öncelik falan kalmıyor!

mafaky

Active member
Forum Fiber KAF Panel